Ďábelské spiknutí za zdmi školy

Napsal/a Evelyn Silvie Dellay     Rubrika: Drobty, Havraspár

Věnováno obzvlášť studentům prvního ročníku, kteří ještě neztratili všechny ideály.
Máme tu začátek dalšího školního roku a s ním i tradiční porci nutného zla v podobě tísnění se v Londýně, cesty Bradavickým expresem za účelem tísnění se v Prasinkách, a konečně, finální cestu kočáry do hradu. Zvláště přesuny Londýn- Prasinky a Prasinky- Bradavice letos byly napěchovány dobrodružstvím. A špinavou vodou. Proč se rozpojil vlak? Proč se zřítil viadukt? Proč přijely kočáry bez střech? A proč pršelo prakticky jen na ubohé studenty bradavické?

Odpověď na tyto otázky je velmi jednoduchá. Jedná se o snahu profesorů a vedení školy bojkotovat studium nebohých žáků a snad je i odradit od návratu do Bradavic. Naše vedení se letos rozhodlo, že učitelská profese je nanejvýš nevděčná, špatně placená a bez duševního naplnění, a že vlastně není, proč dál pokračovat ve výuce. Tak vznikl ďábelský plán, který má studentům natolik znepříjemnit pobyt ve škole, aby odstupovali ve velkém místo profesorů.

Začalo to vcelku nevinně, u přeplněného Děravého kotle a pokračovalo přes katastrofální cestu Bradavickým expresem, kdy se dokonce rozpojil vlak a kvůli odrazení studentů byl následně i stržen jeden z nebohých viaduktů. Zřícení viaduktu bylo později označeno za nehodu. Skutečně to však byla nehoda, nebo onen ďábelský a zákeřný plán profesorstva? Doufali jsme, že cesta plná katastrof skončí u kočárů bez střech projíždějících přes kaluže tak, že většina vody nezůstávala na zemi, nýbrž právě v kočárech, potažmo na nespokojených studentech, což byla nepochybně zlá kletba nastražená nějakým pedagogem. Však příkořím ještě s největší pravděpodobností není konec.

Drazí pobouření studenti! Dobře vím, jak vás profesorská zrada mrzí. Nedovolme jim však znemožnit nám studium a bojkotujme jejich bojkot! V letošním školním roce profesoři nesmí mít naprosto žádný volný čas, aby se mohli scházet a dále kout pikle proti nám. Musí mít neustále na opravování tolik úkolů a soutěží, aby jim nezbyly ani nervy, natož mozková kapacita na znepříjemňování našeho pobytu ve škole. Zapisujte se tedy na tolik předmětů, kolik jen bude možné, úkoly pište minimálně dvakrát delší než doposud, soutěže vypracovávejte raději hned třikrát pod různými jmény a pokud vám vyzbyde čas, bombardujte všechny profesory sovami s žádostmi o referáty, nebo dělejte tolik průšvihů, aby za vámi někdo musel neustále běhat a dávat vám školní tresty. Můžete rovněž profesorům věnovat nějaké zvíře, o které potom budou nuceni se starat, a zpívejte jim pod oknem ložnice ve tři v noci operní árie. Uvidíte, že potom nás žádné nepříjemnosti čekat nebudou a snaha vedení o vystrnadění nás ze školy bude jednou provždy zaražena. Přece si na nás nikdo nebude dovolovat jen kvůli tomu, že jsme mladší, slabší, hloupější a méně významní!

Krásný školní rok vám přeje Havraspárská kolej.

Tagy: , , , , , ,

3x Komentováno

  1. Bonča Smithová Píše:

    Nádherná motivace pro pilné studium! 😀

  2. Lucia D. Moon Píše:

    Skvělý článek! Honečně si nikdo včiml, jak se nás profesoři pokoušejí zbavit.

  3. Carmen Liliana Stormgarde Píše:

    Aspoň, že jsi nezmínila menší, to by totiž u některých profesorek šlo dosti těžko 😀
    Konečně vím, proč se to všechno dělo… Tohle jim nedarujem!

\par