Pár žlutých rad do začátku roku

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Morčata a ti ostatní

Vítejte osazenstvo v novém školním roce,

určitě jste se nemohli dočkat nového školního roku a prvního zazvonění v nějaké učebně na první hodině. Někteří úplně poprvé, jiní poněkolikaté a někteří úolně na posled.

Možná s tím teď asi přeháním, protože zápis ještě neproběhl. Někteří už máte jasno, co budete studovat za předměty, jiní však ještě váháte a zbytek stále neví. Starší studenti vědí co studovat, ale prváci ne.

Nejlepší je studovat předměty, které Vás lákají nebo zajímají. Nemá cenu studovat předměty, které nechcete a vymlouvat se na to, že vás do toho přinutil nebo přemluvil kamarád, takhle se budete na hodinách jen nudit. Pokud víte co chcete, směle do toho, ale pokud do toho nechcete, nenuťte se. I když na této škole platí, že se můžete kdykoliv zapsat, ale i odepsat. Pamatujte si, že každý postup do dalšího ročníku vyžaduje nějaké ty podmínky, které je potřeba dodržet. Jaké tu jsou předměty si můžete zjistit sami, nebo počkejte nějakou tu dobu a seženu je pro Vás.

Jako každý nový školní rok je tu spousta nových lidí, nejen mezi studenty, ale i mezi profesory. Noví studenti jsou prváčci a ze starších nikdo nepřestoupil z jiné školy sem. Prváčci mezi sebou povykují a pobíhají mezi sebou jako splašení. Občas se divím, že jim to vydrží celý den. Pro mě, jako staršího studenta, jsou zajímavější profesoři. Letos jsem  neviděla jednoho profesora, seznámila jsem se s novými profesory, pozdravila se s těmi starými a dvěma praktikanty, lépe řečeno praktikantkami.

Ten profesor, kterého jsem neviděla, je sám Alessandro de Nicolsburg. Ano, dámy a pánové, je to tak, všemi milovaný profesor opustil tento hrad. Oficiální zpráva je, že dal výpověď. Najdou se ale tací, kteří tvrdí, že to má co dočinění s výletem na konci loňského roku, díky kterému byl vyhozen. Kde je pravda, to se nedozvíme, protože je třeba, aby se k tomu vyjádřil sám pan Nicolsburg.

Dle mých informací se do Bradavic hlásilo několik lidí, bylo přijato 8 nových profesorů. Na pohlaví je to vyrovnané, 4 muži a 4 ženy. Novými profesory jsou Daniel Redcock, Aidan Blackwood, Dwayn Torrence a William G. Rosenwood. Profesorkami jsou Virginia L. Griffin, Proserpina R. Chapmanová, Angela Freedman a Mary-June Ditesand. Sice zatím nevím, co nové profesorstvo bude učit, ale pokusím se to, co nejdřív zjisti a dát Vám vědet.

Novými praktikantkami jsou Alanyniss Almearová a Bianca de Shell. Alanyniss Almearová je studentka mrzimorské koleje a bývalá kapitánka famfrpálového týmu. Bianca de Shell je studentkou zmijozelské koleje a bývalá prefektka. Praktikantami se může stát kdokoliv po složení zkoušek NKÚ a přitom ještě zvládat svůj ročník.

Jinak sand všichni vědí, že do Zapovězeného lesa se nechodí, neplave se v jezeře (smějí jen ti, kteří absolvovali kurz), od 22 do 6 se nikdo nesmí pohybovat na pozemcích, prváci nesmí letát na koštěti, … Pokud chcete dělat, co nesmíte, řekněte profesorovi a uveďte velmi dobrý důvod, proč to chcete.

Jeden menší příklad asi za vše. V loňském školním roce navštívila jedna mrzimorská studentka Zapovězený les, jenže se už nevrátila. V lese umřela. Dívku nebudu jmenovat, ne že bych její jméno nevědela, ale chci ctít její památku. Jedná se jen o varovný případ pro všechny, kteří by tam chtěli jít bez doprovodu někoho dospělého. Tudíž, pokud máte chuť tam zajít, dejte vědet profesorovi nebo šafářovi. Když se dozvíte o někom, kdo chce jít, udělejte to samé, i kdyby to byl Váš nejhorší nepřítel. Takovou smrt jako ona studentka si jistě nezaslouží.

Pokud se jedná o prváky a létání na koštěti, v loňském a předešlých školních letech jsme měli na trenálech přítomné profesory, se kterými si to prváci domluvili. Jsem kapitánka mrzimorského týmu a mám s tímto problém svojí zkušenost. Chvílema jsem byla na trenále ráda, že tam některý profesor i je.

To zatím ode mne vše, Jane Timber.

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par