Scotland Yard pátrá a vyšetřuje III…

Napsal/a Bartleby Belows     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

..aneb zmizelé žirafkové fusekle

Do naší detektivní kanceláře se žene jedna sova za druhou s prosbami o tom a tom ztraceném předmětu. A tak jsme tu s dalším napínavým a skutečným příběhem z mokrých zdí našeho krásného a značně vlhkého hradu.

Bylo to takhle jednou ráno, když si to ke mně při snídani přisvištělo malé sviště. Klučina celý udýchaný s očiskama vykulenýma tři centimetry pod nos. „Červený – žirafa – pryč“ Začal ze sebe sunout nejasná slova. Nejprve jsem si ho ani nevšiml, až poté co do mě kdosi drkl jsem zpozorněl a zjistil, že ta podivně hovořící osoba, hovoří ke mně. Chvílí jsem ho mlčky pozoroval a čekal na další snůžku slov, doufaje, že budou více srozumitelné. „Na nohou – pryč – žirafa – červený – dárek.“ Přišla další kopa slov a já stále neměl ani ponětí kdo to je, natož o čem to mluví. Máchl jsem rukou k lavici vedle sebe a počkal až se klučík vydýchá. „Nádech, výdech, děsíš tu strávníky, mladej.“ Špitl jsem ještě k němu a dojedl svou porci snídaně. Když se mu vrátila obvyklejší barva, pustil se do jasnějšího vysvětlování.

Normálně jsem včera šel po chodbě v pátým patře od knihovny. No a normálně jdu a najednou jsem normálně, jako když nemám ponožky. Přitom jsem si je normálně ráno jako normálně bral jo. Ale najednou byly normálně fuč, obě dvě!“ Vykřikl pomalu poslední dvě slova. „Ale to není ta katastrofa, normálně to byly jako ty nejlepší ponožky, který mám. Dostal jsem je normálně od svý nejnejnejúžasnější a nejnejnejlepší kamarádky. Normálně když jsme se letos loučili, protože ona jela do Krásnohůlek a já sem, tak mi je normálně dala. Jsou normálně celý červený nebo černý, oni totiž normálně mění tyhle dvě barvy. A normálně je na každý žirafa a běhá dokolečka kolem nohy, když se jí teda chce, občas je líná. Prostě naprosto peckózně Merlinovsky peckovní fusekle. Jeden kluk, John nebo Paul, říkal, že bys mi je možná našel. Tak jsem hned letěl sem a no je to normálně naprostá katastrofa. Já bez nich vážně nemůžu normálně bejt jsou strašně důležitý. Najdeš je?“

Nebudu tu popisovat své pocity při vyslechnutí tohohle peckózního příběhu, zvlášť normálně nenormální použití slova normálně. Velice bych byl vděčný za jakoukoliv informaci k tomuto případu. Pokud jste něco viděli, slyšeli nebo snad obojí, nebojte se a hned se mi hlašte. Odměna čeká a bude jistě peckózní.

Fuseklím zdar a žirafám obzvlášť.

Váš Sherlock BB

Tagy: , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par