Spiknutí v kuchyni

Napsal/a Jacob Farlong     Rubrika: Drobty, Havraspár

Všichni je známe. Ač je prakticky nevídáme, jsou nedílnou součástí našeho studiiního života. Škola by bez nich jen těžko mohla existovat a vůbec by nemohla fungovat, neboť právě jim a jejich nemalému úsilí vděčíme za to, že máme co jíst a že na naší škole dosud nevypukla morová epidemie. Jak jste již jistě uhodli, řeč je o domácích skřítcích!Starají se sice o naše bezpečí a pohodlí, my jim za to však bezotyšně dáváme přístup k našemu soukromí a majetku. Je však tato důvěra oprávněná? Co se skrývá za jejich vypoulenýma očima a širokými úsměvy? Naši investigativní žurnalisté odkryli hrůzné spiknutí, jehož nedílnou součástí se stali i tito pracovití obyvatelé našeho hradu!

Také se vám stalo, že jste večer před spaním odložili na svůj noční stolek nějakou věc a ona tam následující ráno nebyla? A ať jste ji hledali sebevíc a sebeurputněji, ona se už nikdy nenašla? Jistě jste v takovém případě podezírali svého hrabivého spolunocležníka, nebo možná dokonce svého nebohého domácího mazlíčka, nikdy vás však určitě nenapadlo, že za vším stojí zdánlivě milí a poslušní domácí skřítkové!

Teď vám na mysl jistě vyvstala otázka typu „Proč by něco takového dělali?“. Odpověď je velice jedodnuchá: skřítkové pouze plní příkazy! Každý, kdo v hodinách pravidelně neusíná, jistě ví, v jakých noblesních látkách bývají profesoři oděni a každý, kdo byl za trest poslán do jakéhokoli profesorského kabinetu, si určitě všimnul, že luxus, s nimiž jsou tyto kanceláře vybaveny, by si žádný profesor ze svého platu nemohl dovolit. Ano, máte pravdu! V pozadí tohoto děsivého spiknutí nestojí nic menšího, než hamižní a hrabiví profesoři!

Skřítkové se bojí mluvit, profesoři mlží! Nikdo si není jistý, kdo bude další obětí! A nikdo si není jistý, jak to bude celé pokračovat! Skončí to u těchto krádeží a nebo budou chtít nenasytní profesoři chtít stále víc a víc? Dočkáme se i únosů nebohého žactva a následného vymáhání výkupného? A může celé toto spiknutí nějak souviset s tím, co se stalo během slavnostní cesty vlakem 1. září? Je náhoda, že se neodpojil pouze profesorský vagón?! Toto a ještě mnohem více bude zodpovězeno v příštích číslech!

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par