Děsivý komplot: tučňáci a celosvětové spiknutí

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Mrzimor, Po stopách

Světem kouzelníků otřásají temné události. Z novin nás sledují němé oči mrtvých dívek, v tmavých uličkách kolují otrávené přísady do lektvarů i nelegálně získaný jed akromantulí. Neznámá osoba se pokusila vykrást banku a v neposlední řadě námi všemi otřáslo zmizení části výpravy do Birminghamu. S těmito skvělými a nadanými kouzelníky jsme se před svátky loučili ve víře, že je brzy opět uvidíme a zasedneme spolu do lavic. Vždyť to jsou naši přátelé a těm se nemůže nic stát, ne když na ně dohlíží tak pečlivě vybíraný profesorský sbor!

Ale stalo. Mnohé jistě napadla ona vtíravá otázka „Žijí ještě?“, kterou se nikdo až dodnes neodvažoval domyslet. My, odvážní hrdinové, poháněni bolestí a zármutkem nad ztrátou svých bližních však máme odpověď! V následujících řádcích před vámi odhalíme ohromné spiknutí. Připravte se na šok, protože tohle snad nikdo nečekal!

Začneme zvolna – probereme nejčerstvější události a shrneme si známá fakta:

21. 12. 2080 odjeli Bradavičtí studenti na exkurzi do Birminghamu, nám začínají prázdniny.

Během trhů (kolem 25. 12.) jsou Merlinžel uneseni a zbytek se zničen navrací domů. Co se však mezitím dělo na hradě?

25. 12. 2080 probíhá Vánoční hostina. Jídlo je skvělé, kouzelná hudba příjemná a společnost usměvavá. Hladký průběh naruší až jedna nepříjemná drobnost. Pokusili jsme se hromadně odeslat dopisy pro Santu, jenže ouha. Rudá schránka střežící naše tajná přání zela prázdnotou a my, studenti, jsme nuceni vydat se ztracená psaníčka hledat.

Díky dobré organizaci a bystrým mozkům brzy nalézáme několik stop, jež odvážlivce odvádí až na jižní pól za skřetem Garshockem. Ten je staršími studenty snadno (!) poražen, dopisy jsou zachráněny a celá kapitola se uzavírá. Údajně mělo jít o vyřizování osobních sporů Garshocka se Santou. Jejich boj je známá věc, vše vyjasněno. Nebo ne?

Zamyslíme-li se nad událostmi onoho večera pořádně, musíme si všimnout několika zarážejících věcí:

Celá aféra se svedla na skřeta Garshocka a jeho armádu tučňáků, kteří se kdovíjak objevili na hradě s podrobným plánkem hradu. Při jejich činu je nikdo nezahlédl a dokonce stihli schránku očarovat. Akce tedy byla naplánovaná předem a pečlivě připravená i načasovaná.

Proč si s sebou tedy brali mapu odkazující na jejich bydliště? Kterou navíc tak neopatrně pohodili pod kvetoucí sakuru! Při krádeži ji přeci nevyužili a domů snad trefí každý. Onen zloděj by musel být buď extrémně hloupý, nebo věci nejsou takové, jakými se zdají být.

A my jsme přesvědčeni, že skutečně nejsou. Věříme, že ona mapa byla znamením, jakýmsi pokusem o komunikaci, volání o pomoc. Čas únosu našich drahých i postradatelných spolužáků se totiž až moc nápadně shoduje s tímto „drobným“ zločinem, který možná pod kletbou Imperius, spíše však pod výhružkou, provedli sami ztracení studenti přeměnění do tučňáků.

Zdá se vám to šílené a ťukáte si na čelo? I my jsme tomu nechtěli věřit, ale čtěte dál! Celá věc je MNOHEM horší! Jede v tom totiž několik studentů samotných a dokonce i profesoři! Jste zvědaví, kdo? Elvíra Mort a Thomas Marley (hrdí budoucí rodičové), Aidan Blackwood a mnozí další!

Elvíra (Zmijozel) i Thomas (Mrzimor) jsou známá čísla a jejich sympatizování s temnou stranou je zjevné. Ale pan profesor Blackwood? Jak nás tohle mohlo napadnout?!

Jednoduše! Nyní se vraťme o několik měsíců zpět. Někdy na jaře tohoto roku extremistická frakce vedená neznámým mužem vznesla návrh, aby byl zrušen trh s čokoládovými žabkami. Ministerstvo kouzel se však otázkou nezaobíralo a návrh nakonec zamítlo. Pokládalo ho za vtip, extrémisté utichli a vše se zdálo vyřešené. Jenomže nebylo. Odhodlané jádro i nadále přemýšlelo, jak světu ukázat, kdo je tady pánem! (Problematika žabek je však vskutku závažná a my se k ní vrátíme ještě později!)

Pochopitelně každá organizace pro svou činnost potřebuje peníze. Všimli jste si, že se rozmohl černý trh s toaletním papírem? Zaznamenali jste pokus o vykradení Gringottů? A víte, že pan profesor Blackwood – nováček v profesorském sboru – je expert přes lektvary? A lektvary sehrály svoji roli při obalamutění všemožných pojistek v bance.

Byl to zrovna též pan profesor Blackwood, kdo nevinným prváčkům na začátku školního roku zadal práci týkající se krize toaletního papíru, problémů v kouzelnickém světě a plešatosti našeho ředitele. Není zneužití důvěřivých dětí přímo geniální? Nejsou snad právě školní práce dokonalým prostředkem, jak zjistit, zda náhodou někdo něco netuší? Naše podezření prohloubil i fakt, že pan profesor Blackwood se záhy vzdal výuky těchto prváčků!

Vám to však stále nestačí, že? Zůstaňme tedy i nadále v minulosti a pospojujme další střípky do hrůzného obrazu!

Možná z paměti vylovíte jméno Tamara Oaks. Ano, mluvíme o zardoušené předškolačce nalezené 6. 9. 2080! Proč by někdo zabíjel malou dívku, ptáte se? Proč by ji rdousil a přitom pozoroval, jak se brání?! Není to zvrhlé?

Pátrali jsme v knihovně a zjistili, že až do devatenáctého století na území Indie působila skupina thugů, kteří prováděli rituální vraždy rdoušením. A pan profesor rozhodně jako jeden z nich vypadá!

Dále ve zprávách probleskla informace o otrávení Alexe Pavloviče, v kterém opět figuroval lektvar. Náš tajný informátor nám sdělil, že Pavlovič byl na stopě něčemu skutečně velkému. My si myslíme, že věděl o chystaném útoku na slečnu Tamaru, proto byl na něj použit nový druh jedu – ostatně, na někom ho pan profesor vyzkoušet musel, že ano?!

A na závěr avizovaná nelegální farma s akromantulemi! Právě akromantulí jed má hrát v chystaném převratu – který jsme však odhalili – důležitou roli. A pan profesor to k domovině těchto roztomilých mazlíků nemá daleko…

Připadáte si jak v říši snů? Myslíte, že už to nemůže být horší? Může! Někteří z Vás byli někdy k začátku školního roku svědky toho, jak se profesor Blackwood vydal do jezera hledat údajný poklad. Avšak není to podezřelé? Poklad v bradavickém jezeře a nikdo ho ještě neobjevil? Nebalamutíme vás?

Ale kdeže! Žádný tam skutečně není! Pravda však taky není zrovna hezká. Kromě vodního hada Eda se tam skrývá ještě něco mnohem strašlivějšího: základna mafie, jež za celým komplotem stojí! Ano, ano! Mafiánské hlavní sídlo je právě uprostřed jezera, v jeho nejhlubší a nejděsivější části. Není jisté, zda se nakonec nepokusí očarovat i Edu. Studenti, dávejte si proto u jezera obrovský pozor! Kdo ví, co se v onen osudný večer mohlo stát. Buďme rádi, že se právě tehdy neobjevila mrtvá těla dalších spolužáků.

Nezapomínejme však ani na událost ulpívající v paměti jistě každého obyvatele hradu. O čem že to mluvíme? No přeci o krádeži ve sborovně! Mají ministerští pravdu a opravdu za tímto zločinem stojí Kitty McSamson, nebo tyto kořeny zla sahají mnohem dál? Co když právě tato skutečnost a tento zlotřilý čin vedly k událostem, jež narušily Vánoční pohodu všech studentů, kteří na hradě o svátcích zůstali? Nebyly snad ukradeny klíče od školy a ročenky? Tyto předměty by pozdější zločiny velice usnadnily. Nezvaným hostům by nečinil žádný problém dostat se o Vánocích do hradu a ukrást přáníčka, stejně tak jako se mohla mafie dozvědět, kteří studenti jsou ti nejchytřejší a nejnadanější, a právě na ty se při únosu zaměřit!

Má i v tomto ohavném činu prsty profesor Blackwood? Vzal s sebou na exkurzi právě žáky, o které zločinci projevili zájem, nebo se to vskutku celé týká jen a jen Kitty? K tomuto problému bohužel nemáme postačující zdroje, tudíž můžeme pouze teoretizovat. Každopádně profesor Blakwood jede očividně v mnoha proradnostech. Nebylo by divu, kdyby měl podíl i na vloupání do sborovny.(J. H.: Při kterém mu nepochybně asistoval sir Stanley! Zajisté si vzpomínáte na jeho kruhy pod očima a pozdě opravené práce!)

Tak si podstatné body trochu zesumírujme… V čem všem má pro mnohé nevinně vypadající profesor prsty? Jeho účast na vybílení sborovny je nejistá, ale v mnoha případech jsou indicie jasné. Vražda nevinné studentky, údajná výprava za „pokladem“, podezřelý úkol z lektvarů, z kterého se vyklubal prachsprostý výzkum sloužící pro černý trh s toaletním papírem. Lektvary a jedy kam se podíváte! A nakonec ona osudná výprava do Birminghamu, kterou vedl právě profesor Blackwood!

Studenti netušili, že jsou v ohromném nebezpečí. Těsně před útokem někteří odeslali svá Vánoční přání po Birminghamském poštovním úřadě a měli na rtech lehký úsměv, snad si i broukali některou z koled. A právě v té chvíli na ně – na ztělesněné dobro a nevinnost – podle zaútočili! Blackwoode, styď se!

I když je profesor jedním z hlavních mozků a protagonistů celé operace, někdo další stojí ještě výš. (J. H.: Asi má jeřáb! Koukejte se ve svém okolí po jeřábech! Doba hnízdění se blíží!) Hlavní boss, šéf celého plánu a neskutečně vychytralý a nebezpečný člověk. Máme podezření, že jeho první plány se zrodily již v době, kdy on sám byl studentem.

A právě zde se vracíme k všem známým a oblíbeným čokoládovým žabkám! Boss, který za vším stojí, totiž v dětství onu skvělou pochutinu jistě nesměl. Rodiče mu ji nekupovali, ba dokonce zakazovali (R.C.B.: Pravděpodobným důvodem jsou zubní problémy), a on ji tedy záviděl svým spolužákům. Už jako student však razil prapodivné názory a vymýšlel pochybné plány, tudíž je jasné, že moc oblíbený nebyl. Spolužáci si z něj dělali legraci a vůbec to celé bylo velice choulostivé.

Na „stará kolena“ má tedy Boss obrovský komplex, jenž se týká právě čokožabek. Jak jste již byli informováni, jistá frakce chtěla docílit toho, aby byly žabky staženy z prodeje, ale nestalo se tak. Našemu Bossovi odmítnutí dokonce nahrálo do karet…

Děsíte se, co přijde dál? Máte proč! Pomalu ale jistě zaplaví trh se sladkostmi žabky otrávené! Proč nevyužít mistra lektvarů a jeho umění nespojit jak s pomstou, tak s chytrým plánem na vyhlazení značného množství nás, studentů?! Na ty nejstarší a nejinteligentnější čekají NKÚ či OVCE, což je velice vyčerpávající období, a pro ty ostatní zase ročníkové zkoušky! A co teprve my, ubozí prváčci? Stresem je pro nás každý úkol, neboť ještě nemáme praxi! A čím každý správný kouzelník až doposavad doplňoval energii? Z čeho čerpal životní sílu a duševní rovnováhu? Z žabek!

Otrávení žabek je tedy jasným pokusem o naše odstranění! Vždyť my jsme naděje celého kouzelnického světa! Ta elita všech elit! Jen my a nikdo jiný bráníme Bossovi a jeho mafii v tom, aby neovládli celý svět, což je samo sebou jejich hlavním cílem. Pozor, pozor! Důrazně tedy všechny varujeme před konzumací těchto oblíbených cukrovinek! Nechutný, podlý a zlotřilý jest toto plán!

Ano, ano, ovládnutí světa! To a nic jiného je hlavním záměrem proradné mafie. Krádež dopisů pro Santu sehrála roli velikého zastíracího manévru! A Garshock sám byl jen najatým žoldákem! No uznejte sami, kdyby měl celou akci na svědomí, nechal by se tak snadno přemoci? Ne!

Polovina tučňáků které mnozí zahlédli v obraze profesora Snapea byli ubozí přeměnění studenti. Vedli je Elvíra s Thomasem, chytře maskovaní špehové proradné mafie. (Volba obrazu byla pravděpodobně taktéž činem Elvíry a tak řečeného Márlyho, a mstou za Snapeovi mnohdy urážlivé, ponižující a nepříjemné poznámky.) Druhá polovina byli však mafiáni samotní! Buďme tedy rádi, že po sobě zanechali pouze jedno vejce, a doufejme, že se z něj nevylíhne žádná obluda, co by zaútočila zevnitř hradu. Taktéž bychom měli být vděční za proměnění začarovaných studentů zpět a propuštění těch zákeřně držených Merlin-ví-kde. Rozhodně neodmítejme teorii, že takto bylo učiněno právě tehdy, kdy jsme zločineckému komplotu přišli na kloub! (Za což tedy můžeme být všichni rádi.)

(J. H.: A taky nám všichni můžete koupit lízátko.)

Toť pro dnešek vše. Vězte však, že my budeme stále pátrat. Pravda o tom, co se skutečně stalo a kdo je oním mafiánským Bossem, se před námi neschová! Pokud opět objevíme nějaké důležité skutečnosti, nebo se nedejbože přihodí další neblahé události či katastrofy, zapátráme, zapojíme všechny zdroje a opět vám podáme podrobné vysvětlení. (J. H.: Konec prázdnin je bohužel zcela přirozeným jevem, netřeba propadat panice.)

Zatím se všichni mějte na pozoru, a to jak před zmíněnými studenty, profesorem Blackwoodem a v neposlední řadě i při na první pohled bezpečném pobytu u jezera. (Pokud byste případně měli podrobnější informace, nebo snad ve svém okolí zahlédli něco podezřelého, neváhejte a ozvěte se. Leží nám na srdci nejen naše blaho, ale i to vaše.)

Celé spiknutí odhalili a následně vás informovali: James Hroozley & Rebecca C. Bennett

Veledůležitá poznámka Jamese Hroozleyho: Myslel jsem si, že komplot je něco zavařeného ve sklenici. Třeba ovoce. Ale to je prý kompot. Tak to prosimvás nepleťte!

Tagy: , , ,

Jeden komentář

  1. Elča Mortů Píše:

    :-D:-D:-D
    Tome, oni nás odhalili! 😀

    Super článek 🙂

\par