Nové nebezpečí na hradě – studenti opět v ohrožení života!

Napsal/a Evelyn Silvie Dellay     Rubrika: Drobty, Havraspár

Není tomu dávno, co jsem si v klidu seděla na hodině bylinkářství, šťasně dumala o nesmrtelnosti běhnice a skládala veverku ze zadání domácího úkolu do přeměňování. Pak přišla naše profesorka, jejíž jméno nechceme zveřejnit, abychom ji nepoškodili (takhle jste myslela tu kamufláž s vaším jménem, paní profesorko al’Mearová?) a zadala nám, jako každou hodinu, úkol. Jednoduchý, nijak intelektuálně ani fyzicky náročný… ale podezřelý! Asi jsem už postižená z neustálého odhalování skandálních událostí na hradě, ale v případě přebírání deformovaných semínek jakési podivné rostliny takříkajíc „čuju zradu“. Co že jsme to vlastně měli dělat?

Drazí spolustudenti a spolubylinkáři! Jistě jste jako já v nedávné hodině bylinkářství pojali podezření, proč máme přebírat prťavá červená semínka a nikdo nám neřekne, co jsou vlastně zač. Ta „dokonalá“ prý přijdou zasadit. Ovšem osud tečkovaných nebo deformovaných semínek byl nám studentům velkou záhadou. Až doposud!

Jistě jste si všimli, že nedokonalých semínek bylo víc než dost a že profesorka al’Mearová, jejíž jméno nechceme zveřejnit, byla jejich množstvím více než potěšená. Jakpak by taky ne, když díky těmto semínkům si profesorstvo luxusně naplní váčky zlatem a zároveň při tom vyhladí půlku školy!

Za cenu nesmírného osobního ohrožení se nám a našim tajným redaktorům povedlo zjistit, že ona semínka pocházejí z rostliny zvané Třesavka červená, též známé jako Červená smrt. Její semínka jsou neobyčejně vzácná, užitečná a některá také – překvapivě – neobyčejně jedovatá. Třesavka si v průběhu věků vypěstovala neuvěřitelně výkonný obranný mechanismus. V mladých semenech této rostliny se nachází prakticky čistý arsen jako ochrana před škůdci. Sama semena jsou červená a kulatá, čímž připomínají kapky krve a většinu škůdců tedy spolehlivě odradí. Však ne všechna! Některé semena jsou ovšem lidově řečeno „zmetky“ a jsou deformovaná jak na povrchu, tak uvnitř. Tedy mají fleky, hrbolky a naopak nemají jed. Tito „zmetci“ jsou ve světě velmi vzácné a nedostatkové zboží, používající se jako vycpávky do balónků, masážních hub nebo antialergických polštářů.

Co tedy udělají profesoři?! Ubohé studenty nechají přebrat semínka, ta deformovaná potom pod rukou prodají výrobcům balónů a Červenou smrt znovu zasadí. Postup se opakuje tak dlouho, dokud není dost peněz a/nebo jedovatých semen. Pak se, milé spoluoběti, můžeme těšit na podivně chutný fazolový nákyp. Profesoři prostě už nechtějí učit a když se jim nepovedlo nás odradit hned na začátku roku, jejich bojkot dále pokračuje!

Tagy: , , , , , ,

Jeden komentář

  1. Ralsae Aaron Píše:

    Nádhera. Zase jednou krásnej článek na večer… 😀

\par