Paní slečna profesorka ošetřovatelka Mia Phoenix a její třináctá komnata

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Morčata a ti ostatní, Mrzimor

Teprve devatenáctiletá slečna profesorka ošetřovatelka Mia Phoenix zastává na naší škole mnoho funkcí. Dumali jste nad tím, co skrývá za tajemství? Proč je vůbec ošetřovatelkou? Já a jenom já jsem to zjistil. Čtěte dále a dozvíte se o třinácté komnatě této naší ošetřovatelky, dočtete se to, o čem jste ani nikdy nepřemýšleli.

Byl pátek a já se rozhodl, že zajdu za Míjou Í Fínix a vypáčím z ní vše, na co jsme my všichni studenti zvědaví, ale bojíme se zeptat. Vešel jsem tedy na ošetřovnu, zrovna tam ležela pouze jedna dívčina, avšak jakmile jsem přišel, hned se tam nahrnula nějaká další holka, a tak jsem mohl vidět slečnu Fínix v akci. Popravdě to nebylo nic moc naučného, jelikož tu holku (která se mi mimochodem vůbec nelíbila) odbila a poslala ji do háje zeleného.

Míja mi tedy pokynula, abych vešel do jejich <s>brlohu</s> kanceláře, nebo jak se to nazývá. Byli jsme tam jen my dva, Melissa ani Isabella nikde – Merlin ví, co dělaly. Usadil jsem se tedy do křesla, kde už čekala divně vypadající šťáva, z té jsem raději nepil, strejda Alfréd mě varoval, že to může být otrávené. Sušenky jsem si však vzal, pravděpodobně je upekli skřítci, jelikož byly dobré.

Hned jakmile jsem se představil, nabídla mi Míja tykání. Abych pravdu řekl, už v tu chvíli mi to bylo divné a to jsem se o této ošetřovatelce ještě nic nedozvěděl.  Čtěte tedy přepiš našeho rozhovoru. Mé otázky jsou označené tučně a odpovědi slečny Fínix normálním písmem.

Takže začneme první otázkou. Odkud pochází Tvé jméno – Mia E. Phoenix?

Vlastně je mé jméno zdrobnělina. Je spousta jmen, kde by se přímo ‚Mia‘ dalo najít. Ale toto jméno pochází myslím z Japonska.

Japonsko. Proč tedy nemáš šikmé oči?

Jméno je pouze japonského původu, se šikmoočky nic nemám.

Když nemáš nic společného s japonskou kulturou. Je tedy pravda, že jsi nemanželskou dcerou profesora sira Thomase Stanleyho?

Proto mám snědou pleť a podle ostatních přízvuk.

Kolik měříš a vážíš?

Nejsem nemocná. Měřím jednostošedesátosm centimetrů, vážím padesátosm kilo.

A jaký je Tvůj věk?

Bude mi dvacet.

Říkala jsi, že Ti bude dvacet. To znamená že je Ti teď devatenáct. To je docela velký věkový rozdíl mezi tebou a profesorem Blackwoodem. Třicet jedna let, to Ti nevadí?

Jsem zasnoubená.

Dobrá. A co to dítě, co spolu čekáte?

Ale já nejsem těhotná…

Takže jsi potratila?

Mám hrozně ráda sušenky. Snědla bych jich tuny.

Takže za potrat můžou sušenky. A co děláš mimo to, že jsi zde na ošetřovně?

Jednou za čas zmiznu, chodím za jedním bratrem od jedné studentky odsud. Na ošetřovnu mě vzali asi proto.

Takže je pravda, že jsi tuto práci vzala jen proto, abys mohla vysvlékat starší studenty?

Starší studenti se tu objeví jen jednou za čas, většinou si jen popovídat.

Děkuji Ti za odpověď. Takže teď poslední otázka, která by určitě naše čtenáře zajímala. Páchnou Ti nohy?

Jestli ti někdo říkal, že při zkouškách to tam pěkně páchlo, tak to nebylo ode mě! A nechrápu!

Po této otázce jsem se už raději sbalil a vystřelil z ošetřovny jak namydlený blesk. A co jsem si odnesl z tohoto rozhovoru? Že ne všichni jsou tak spolehliví, jak se na první pohled zdají. Jen pořád nevím, proč si tu takové lidi náš pan ředitel nechává. Snad nemyslela slečna Míja staršími studenty i pana ředitele…

Calvin J. Aiken

Tagy: , , , ,

5x Komentováno

  1. Carmen Liliana Stormgarde Píše:

    Teda Mio! Co se o tobě člověk nedozví z rozhovoru, který poskytneš někomu jinému. A jako, ty tvé vyhýbavé odpovědi, jak má člověk vědět, jestli se o své sourozence mužského pohlaví má bát, nebo ne?!

  2. Mia E. Phoenix Píše:

    No moment! Odpovědi jsou vytažené z kontextu! Odpovídala jsem úplně jinak! Požaduji reklamaci a až toho studenta najdu, tak mu zakroutím krkem!!

  3. Alice Blackblood Píše:

    No dovoľ! Čo sa ti na Alice nepáčilo?

  4. Carmen Liliana Stormgarde Píše:

    Jak jinak?! Ten chlape c vypadal velice důvěryhodně! Snad po mně nechceš, abych všechny korespondenty vyslýchala pod Veritasérem, jestli jsou jejich články správně napsané? Ikdyž, pokud bys mi Veritasérum sehnala, klidně to začnu praktikovat

  5. Alice Blackblood Píše:

    Chúďa Mia =D

\par