Valentínske šialenstvo opäť začína!

Napsal/a David Williams     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Áno, a znova je tu Valentín. Vianoce a oslavy nového roku sú už dávno za nami a deň plný lásky, ružových a presladených vecí opäť začína. Odkiaľ vlastne tento sviatok pochádza a čo nám prinesie do Bradavic?

Už od dávna je deň sv. Valentína najčastejšie spojený s romantickou legendou kňaza po ktorom je tento sviatok pomenovaný. Podľa dávnej legendy tento kňaz potajomky oddával mladé zamilované páry aj napriek tomu, že to bolo vtedy zakázané od rímskeho císara Claudia.  Ako sa hovorí, tak nič netrvá večne a ani tajomstvo o sv. Valentínovi nevydržalo dlho. Za toto porušenie a za kresťanskú vieru bol zajatý. Vo vezení sa často stretával so slepou dcérou dozorcu. Tá potom prijala kresťanskú vieru a bol jej navrátený zrak. Po poprave sv. Valentína (14. února) priniesla na jeho hrob ružové kvety.

To bolo všetko z histórie tohto dňa.  A aké to ma dopady na študentov a na celý hrad?

Tak je jasné, že mnohým študentom je tento sviatok ukradnutý prípadne ho neznášajú.  Avšak, nájdu sa aj takí, ktorých tento sviatok veľmi teší. Či už ide o nečakaný valentínsky odkaz, milé vyznanie lásky alebo niečo viac. Nechcem zachádzať do detailov, pretože mnohým z vás to môže prísť nechutné. Keby tak Rowena vie, ako sa to všetko zmenilo…

Samozrejme je mojou povinnosťou, mužskú časť tohto hradu varovať pred nebezpečnými dievčenskými zbraňami, pretože nič nie je také, ako to na prvý pohľad vyzerá.  Mnohé dievčatá sa totiž už niekoľko týždňov dopredu pripravujú na tento deň.  Hlavne si dávajte pozor na čokoládové plnené kotlíky, pretože sa v nich môže nachádzať nápoj lásky a keby ich zjete, nemuselo by to dopadnúť najlepšie. Avšak, ak sa vám dané dievča páči, tak si určite vezmite a môžete ponúknuť aj priateľov. Tí sa určite potešia.

A čo si o tom všetkom vlastne myslia samotní študenti? Čo majú v pláne v tento deň?

„Hah to je přece jasný! Budu vymejšlet způsob jak se zbavit těch nevkusných, tupých, kýčovitých, odporných, nesmyslných, ubohých, okřídlených a úplně nestylových kreatur jako jsou valentýnští amorci. Vážně čekaj od Velkolepého umělce mojí úrovně, že jim tady budu trpět nějaké trapné oživlé kýče? Nemluvě o té růžové a srdíčkách všude kolem. Musím zabránit návalu nevkusnosti do naší školy a to si piš že to nenechám jentak! Při té příležitosti se možná i pomstím některým ubohým existencím na tomhle hradě.

Mohl bych třeba začít těma co o mě roznáší nepravdivé drby v Bradavičníku a těma co mě kopírují. Já vím že celebritu občas někdo kopíruje protože jsem prostě idol. Ale i tak to nikdy nepochopím a doufám že pomsta bude sladká. Haháá, netradiční valentýn co říkáš? Však o valentýnech se mají přece vyznávat pocity druhým i když třeba nejsou moc kladný. Tímto tedy vyřizuji nejen nevkusným plagiátorům, ale taky těm prťavým amorkům: Třeste se před velkolepou pomstou!“

Vindict Veneas, Nebelvír

„Co budu delat na sv. Valentýna? Co já budu delat na Valentýna?! To ti tenhle provokatívni nápad vnukl Marley, co?! Se ti rovnou mohl zminit i o tom, že budu sama, protože jsem prece uplne hrozna, neschopna a zavisla.Podle neho.Takze osobne mam v planu nevystrcit z pokoje ani špicku nosu. Protože na amorky, ruzovou a muckajici se dvojicky fákt nejsem zvedava. Poslu si sestrenku pro cokoladu, konev caje, vlezu si do postele s knihou, cistym kapesnikem a necham se dojmout pribehem.

Jo… A az sestrenka odejde, zamknu za ni dvere. „

Carmen Liliana Stormgarde, Mrzimor

„Až bude Valentýn, zalezu velice hluboko do podzemí. Minulý rok na mě totiž zaútočilo ve velké síni nesmyslně tlusté děcko s křidélky, postiženej anděl nebo Valentýn, jak chcete, a postřelil mě!

Všechno nabralo růžovou barvu – už jenom proto, že jsem se zamiloval do pergamenu. Nehledě na to, že mé kamarádky, Mellisa Williamsová a Maqa (jak-se-kurník-jmenuje?) zamilovaly do sebe. Bylo velice těžké je od sebe odtrhnout, dokonce jsem schytal mlíko do xichtu, ale vyhrál jsem!

Takže budu v podzemí, kde mě nikdo nenajde. Žádný holky, profesoři, duchové a vlkodlaci.“

William A. White, Zmijozel


A mimochodom, či už naň veríte alebo nie, či ste zadaní či slobodní, aj tak vám želám nádherný prežitý Deň sv. Valentína!




Tagy: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par