Úvodní slovo šéfredaktorů 2081/82

Napsal/a Redakce     Rubrika: Havraspár, Mrzimor, Nebelvír, Zmijozel

Rok se s rokem sešel a tak se i naše redakce opět dala dohromady a začala pilně pracovat na svých článcích a nápadech, se kterými Vás v průběhu tohoto školního roku ráda seznámí. Prvně se ale sluší a patří všechny staré i nové studenty přivítat. Nesníme zapomenout i na naše profesory a další obyvatelstvo hradu. Této úctyhodné činnosti se chopili šéfredaktoři a každý za celou redakci se s námi podělil o několik řádek.

Šéfredaktorka Havraspáru – Rose Evanlyn Jefferson
Prázdniny nám skončily. Ta doba volna spjatá s peskováním od rodičů. Místo toho nám opět přichází škola, nový školní rok, nové možnosti a nové zážitky! Sice s tím souvisí i spousta učení a naopak peskování od profesorů, avšak to je malá cena za to, co můžete v Bradavicích zažít.

Jelikož já nejsem člověk na nějaké proslovy dobrý, tak přejdu rovnou k věci. Za všechny modré redaktory bych vám ráda popřála mnoho štěstí do nového školního roku!
Zvláště pak přeji prvákům, aby se jim v jejich koleji líbilo a profesoři na ně byli hodní. Starším studentům přeji samé dobré známky a tolerantní profesory. Na profesory samozřejmě též nezapomínám a jim přeji studenty, kteří nebudou zlobit a budou podávat jen skvělé výsledky! A v neposlední řadě přeji všem pisálkům hodně nápadů a dostatek inspirace pro články!

Šéfredaktorka Mrzimoru – Rebecca C. Bennett
Nový školní rok je opět tu! Někteří přemýšlejí, co nového přinese, jiní uvažují nad tím, jak si letos povedou ve svých předmětech, letošní prváčci se možná ještě rozkoukávají a vzrušeně debatují nad vším možným. Vzpomínám si, jak jsem na jejich místě stála loni – vyjukaná a netušíc, co vše mne čeká. A že toho nakonec rozhodně nebylo málo. Pokud bych se však měla ohlížet a vyjmenovávat, co vše se událo, bylo by to opravdu na dlouho, proto se raději budu dívat spíše před sebe.

V první řadě bych Vás jménem všech Mrzimorských redaktorů ráda přivítala v novém školním roce! Přeji Vám všem hodně štěstí, úspěchů a pohody, ale také pevné nervy, které jistě budou potřebovat nejen všichni studenti při psaní někdy i sáhodlouhých úkolů a pilém učení, ale i naši drazí profesoři, kteří to také rozhodně nemají jednoduché. Letošní prvákům přeji, ať se jim ve škole líbí a aby byla co nejvíce naplněna jejich očekávání. Pokud jste se nedostali do koleje, která byla Vaší vysněnou, rozhodně nevěšte hlavu, není to žádná katastrofa. Každá kolej má něco do sebe, každá je v něčem výjimečná a nejlepší, všude si jistě najdete kamarády. Tak hlavu vzhůru, není všem dnům konec.

Závěrem si neodpustím zmínit Mrzimorskou primusku, jejíž místo šéfredaktorky letos přebírám. Carmen odvedla velký kus práce, za což jí patří můj obdiv. Doufám, že budu jejím hodnotným nástupcem.

Šéfredaktor Nebelvíru – Vindict Veneas
Čááu lvíčata a jiný zvěrstvo.. měli bychom vás my z redakce přivítat tak zase čááu. Víc toho snad ani není třeba říct ne? Možná jen že doufáme, že těch kousanců a škrábanců mezi námi lvíčaty bude málo. Že se budeme mít rádi a když už se teda kousneme tak jenom z kamarádství nebo omylem z hladu (to se občas taky stává).
Pokud jste se octli v červené koleji a ani netušíte, co to znamená, tak tady je o nás/vás malá básnička:
Lev lvovy packu podá,
lev kamaráda neprodá.
Síla, odvaha a čest.
Někdy žerem o sto šest.
Průšvihy a dobrodružství
Přitahujem víc než dosti
To jsou všechno naše ctnosti.
Té ostatní zvěři bych ještě popřál ať tu naši nebelvírskou nedochvilnost stejně jako jiné neduhy přežijí ve zdraví. Možná ještě nám samým ať své vlastní ulítlosti přežijeme bez úrazů.
Váš Velkolepý červený šéfredaktor Vindict Veneas

Šéfredaktorka Zmijozelu – Leah A. Wildrose
Nejprve bych poznamenala, že ani nemůžete tušit, jak asi může být takový primus pyšný na svou kolej. Ani nemluvím o tom, že jsme neporušili řadu vítězství ve školním poháru, ale spíše o bojovém zápalu a nasazení, který jste tomu byli schopni dát.

Skutečně, Mrzimor dokázal, že jej není radno podceňovat, ale i přesto, že to pro nás vypadalo občas skutečně bledě, jste se zakousli a dotáhli to a nakonec jsme je zdárně porazili. Stejně jako každý rok. A i když jsem to vyjádřila už asi milionkrát…

Děkuju.

Letošní podoba Studentské rady za Zmijozel se příliš nezměnila. Mými čtyřmi skvělými pomocníčky jsou;

Bartleby Belows, Bárt, řečený Lízátkovokočičí král a dalšími jmény, kterému bych taky moc ráda vzdala úctu za to, že téměř pokaždé, když jsem se nemohla z nějakých důvodů zúčastnit některé z porad, mě ochotně zastoupil a podržel zelenou stranu a také se nebývale zasloužil o jednu z nejnudnějších povinností rady – psaní zápisů z porad.

Zůstává i duo Debby Willsnová, zvaná Debbyna, a Beatrice de la Crue, Bea nebo Triska – pro mě však navždy už jenom šišlající upírka.

Novým přírůstkem, který vystřídal Bonnie Smith, naši Bonču, je bývalá kapitánka roztleskávaček, teď už členka zmijozelského famfrpálového týmu, Teila Helly Clarisová, kterou jistě většina z vás zná a já věřím, že svou funkci bude zastávat s hrdostí a pilností.

Jako každý rok naše řady také opustilo několik málo studentů, našich přátel či známých. S novými prváčky jako posilou ovšem jistě budeme schopni i letos zaujmout vedoucí postavení a získat školní pohár pro naši stranu, aby místečko na krbové římse zoufale a bezútěšně nezelo prázdnotou, ale blýskalo se a my se jím mohli pyšnit i nadále.

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par