Exkluzivní rozhovor s novou ředitelkou naší školy!

Napsal/a Lukas Martin Moore     Rubrika: Mrzimor, Novinky, Po stopách

Tento článek se věnuje rozhovoru s novou ředitelkou naší milované školy. Doufám, že se vám bude líbit a sklidí mnoho pozitivních ohlasů.

Dobrý den paní ředitelko.

Dobrý den.

Chtěl bych se zeptat, co vedlo k vašemu angažování do čela této školy?

Předně bych nejspíše měla zmínit, že pokud nepočítám poslední dva roky, kdy jsem byla na mateřské dovolené, jsem na této škole již jedenáctým rokem. Během této doby mi škola přirostla k srdci a jelikož bylo celkem krátce po jejím znovuotevření, usilovala jsem spolu s kolegy profesory o to, aby se opět vrátila na svůj přední post mezi kouzelnickými školami v našem světě, bohužel většina kolegů z té doby již profesorské řady opustila.

Měla bych však také zmínit, že kandidáty na toto místo vybírá a oslovuje Správní rada a ta (toto je jen má domněnka) nejspíš chtěla, aby Bradavice byly opět nezávislou školou bez vlivu ministerstva na její chod. Konec konců, pan ředitel Lobber byl dosazen na své místo právě ministerstvem kouzel.

Proč byl odvolán ředitel Lobber?

Ze zákulisní šeptandy se ke mně doneslo, že to mělo něco společného s jeho roztržitým a často nevhodným chováním, prý si na něj dokonce stěžovala zkušební komise, která k nám každoročně přijíždí, aby dohlížela na průběh zkoušek NKÚ a OVCE. Co ale bylo pravým důvodem, bohužel nevím.

Jak se vám v této pozici líbí?

Inu, komu by se nelíbilo být ředitelem školy s věhlasem Bradavic. Křeslo u profesorského stolu ve Velké síně je oproti křeslům ostatních profesorů víc než pohodlné. A ta pracovna! Tak vzdušná a prostorná, navíc do ní vede pohyblivé schodiště. Během mé nepřítomnosti tu prý bylo pár případů vloupání se do pracoven. Upřímně, jsem ráda, že to se ředitelně stát prakticky nemůže.

Chystáte nějaké změny, ať už organizační, či na profesorských místech?

Profesoři přicházejí a odcházejí, to už je každoroční trend. Vrátila jsem se k dříve zavedenému systému, kdy na škole byli dva zástupci ředitele. Jsme velká škola, máme hodně profesorů a ještě více studentů, s tím logicky roste i práce, kterou musí všichni vykonat. Upřímně žasnu, že se nám z toho Nyneiva al´Mearová nezhroutila. Každopádně od mého nástupu máme zástupce ředitele opět dva, kteří si rozdělili práci. Tím druhý je sir Thomas Stanley.

A ještě jedna drobnost: Vždy mne iritovalo, že v pozdějších hodinách byly již teplé nápoje, které jsou běžně k dostání na stolech ve Velké síni, vychladlé až studené. Jsme přeci kouzelnická škola! Proto zatím testujeme na několika konvicích pár kouzel, díky kterým bude nápoj vždy patřičně teplý a to i když přijdete do Velké síně třeba ve tři hodiny ráno.

Jaká jsou vaše předsevzetí a plány do budoucna?

Ráda bych školu po kulturní stránce oživila. Je pěkné, že máme famfrpál, kolejní soutěže a občas nějaký ten ples, ale přijde mi to pořád takové nemastné, neslané. Proto jsem se rozhodla, že uspořádám alespoň jednou ročně nějakou masivnější akci.

Navíc bych ráda vyvrátila fámu, že škola věčně nemá na něco peníze. Chceme-li být opět špičkou mezi kouzelnickými školami, musíme proto mít i patřičné zázemí.

Myslíte si, že tuto pozici zvládnete?

Upřímně, mám dostatek sebevědomí na to, abych řekla, že ano. V minulosti jsem zastávala snad všechny možné profesorské funkce na škole: od tajemníka StR, přes vedoucí kabinetu, kolejní ředitelku až po zástupkyni ředitele. Zkušenosti tedy mám a pochybuji, že by mi tyto funkce byly svěřeny, pokud bych alespoň trošku nebyla co k čemu. Jak to bude vypadat doopravdy však ukáže jen čas.

V jakém stavu se právě nachází naše škola? Prospívá, či ne?

Každoroční počet nových studentů snad hovoří za vše. Kvalita výuky se od dob mého nástupu na školu mnohonásobně zlepšila. Hostovali jsme již několik mezinároních turnajů. To vše mi přijde jako jasný ukazatel stavu naší školy a doufám, že naše prosperita půjde čím dál výš.

Děkuji vám a přeji vám mnoho úspěchů ve vaší nové funkci. Fandím vám.

S pozdravem svým věrným čtenářům
Lukas.

Tagy: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par