Nový školní rok 2082/2083

Napsal/a Katie S. Wolfans     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

A je tu nový školní rok, spousta předškoláčků, těšících se do Bradavic. Těší se i mnozí starší, kdežto někteří by raději prodloužili prázdniny, jen aby se nemuseli učit. Nicméně je spousta těch co se nemohou dočkat Bradavic, ale ne pro to učení, například na strhávání bodů své koleji, milé že? Někdo jiný školních trestů, famfrpálu, roztleskávání a konečně pár výjimek mučení učení, samozřejmě a ten zbytek? Netuším, na co se těší, ale určitě se něco najde, jen bych musela přemýšlet, ale to mě přeci nemůžete donutit, no ne? Teprve přeci začíná výuka, tak ten mozek ještě necháme odpočívat, ano? Nakonec jsou tu profesorové, někteří z nich se určitě těší, na zadávání školních trestů a následné strhávání bodů a podobně. Ovšem, většina z nich by ještě ráda měla prázdniny, protože určitě není jednoduché opravovat po nás úkoly, i když po mě je to určitě velice zábavné, protože jsem to přeci já, no ne? S mými příšerně inteligentně napsanými úkoly, které jsou prostě jedinečné a tak dále…

Jako každý rok v 15:00 bradavický expres vyjel do kouzelnické vesnice – Prasinek. Cestou nastali menší komplikace, ze záchodku na konci vagonu se vylila (Merlindík) čistá voda. Bylo to asi půlhodiny před koncem a zbytek cesty studenti, kteří obývali zadní část vlaku, museli přežít cestu s nějakou tou vodou na chodbičce. V Prasinkách jsme byli ubytováni a následující den odvezeni na hrad. Předškoláci byli donuceni nasednout do lodiček a přeplout celé jezero, ve kterém je mimochodem spousta příšer a všelijaké havěti. My se už ovšem nedozvíme kdo v tom jezeře skončil, jelikož se to vždy snaží ututlat, ale nebudeme krutí a neodepřeme krmení Edíkovi, že? Ti zbylí, co cestu úspěšně absolvovali a dostali se až do náručí našeho krásného hradu, byli odvedeni do síně. Mezitím jsme my, ti co předchozí roky nespadli do jezera, byli dopraveni pomocí většího luxusu na hrad, tedy pomocí kočárů, někde ke konci cesty se kočáry zastavili, ale netuším z jakého důvodu, protože jsem byla moc líná na zvednutí svého pozadí ze sedadla, prý tam byli nějací hipogryfové.

Zařazování proběhlo úspěšně, taky jak jinak. Noví studenti byli přiřazeni do různých kolejí, někteří do svých vysněných, někteří do těch kam se dostat nechtěli a některým to bylo úplně jedno, takže vidíte, neměli jste být tak vybíravý, protože Moudrý klobouk vše pozná, přesněji řečeno, to co je ve vás. Všechny koleje měli na začátku slavnosti nějaké to uvítání nebo jak to nazvat, bylo u všech opravdu krásné. Když už se poslední letošní prvák posadil na místo u kolejního stolu, byli jsme obeznámeni s pravidly a změnami a tak dále. Poté začala hostina, na kterou se většina bradavických studentů těšila nejvíce, mezi nimi jsem byla i já, to jen pro zajímavost. Hostina proběhla v klidu, potom co jsme snědli tolik, kolik jsme mohli, byli jsme odkázáni jen a jen na sebe, teda kromě prváků, které zavedli do společenských místností, i když nějací odešli sami, ale určitě někoho potkali, jinak by se tam přeci nedostali.
A tady je menší průzkum a lá vysněná kolej: (Moji pokusní králíci netušili, že jde o výzkum, (za což se jim velice omlouvám, ale nechtělo se mi to vysvětlovat) tudíž zde nebudou uvedena jména, ale jen pro představu, hned jakmile jsem se vrátila z dovolené, dala jsem se do toho, tudíž v sobotu a neděli [1. – 2.])

  • Nejmenovaný předškolák č. 1: „Do Zmijozelu. Slyšela jsem hodně chvály na tuhle kolej a lidé z ní jsou mi velmi sympatičtí. Tedy alespoň ti, které znám. Například ty.“ Tak vidíte to, důkaz že jsem sympatická, to by jeden neřekl, že?
  • Nejmenovaný předškolák č. 2: „Zmijozel!“ Kdo by s ní nesouhlasil?
  • Nejmenovaný předškolák č. 3: „Beru všechno kromě Mrzimoru.“ Tato dívka mě zřejmě z něčeho podezřívala, ale přesto mi odpověď řekla.
  • Nejmenovaný předškolák č. 4: „Nebelvír“ Nechápu je, když mohou nejlepší kolej, proč ji nechtějí?
  • Nejmenovaný předškolák č. 5: „Zmijozel“ Této osoby jsem se na to ani ptát nemusela…
  • Nejmenovaný předškolák č. 6: „Zmijozel“ Dobrá volba…
  • Nejmenovaný předškolák č. 7: „Nebelvír“ Že by měli rádi červenou?
  • Nejmenovaný předškolák č. 8: „Jakákoliv kolej kromě Zmijozelu“ To je opravdu podezřelé…
  • Nejmenovaný předškolák č. 9: „Havraspár“ Další závislá na kakau…
  • Nejmenovaný předškolák č. 10: „Nebelvír“ Určitě za to může ten lev.

1. – 2. Zmijozel (5x)
1. – 2. Nebelvír (5x)
3. Havraspár (2x)
4. Mrzimor (1x)
Samozřejmě jsem se ptala jen těch, co jsem potkala, i když si zřejmě budete myslet, že jsem to zfalšovala, to ale není pravda a ani jsem ty lidi nijak neovlivňovala.
Sami vidíte, jaká kolej převládá. Netuším, jestli se do té koleje dostali, protože už si moc nepamatuji, koho všeho jsem se ptala…

Dále vypíši kolejní zvířata, pro ty co to neví a nebo pro ty co se uhodili do hlavy a zapomněli na to:

  1. Havraspár – Ani netuším, co to v té společenské místnosti přechovávají, příčina toho, že kolejní zvíře údajně nevlastní je blízkost společenské místnosti lvíčat, beztak že jej měli, ale ten lev ho sežral, toto mi asi nikdo nevymluví.
  2. Mrzimor – Ti mají jezevce ve společenské místnosti, který se jmenuje Banán v čokoládě, určitě jste ho viděli.
  3. Nebelvír – Vlastní lva, údajně ho přechovávají mimo společenskou místnost, ale tomu já nevěřím, určitě ho nechávají sežrat studenty, co ztrácejí koleji moc bodů.
  4. Zmijozel (Nejlepší nakonec) – O nás vám nic neprozradím, přísně tajné.

        Tímto článkem bych vás ráda přivítala v Bradavicích.
        Novým háďatům bych chtěla vzkázat, aby pilně studovali a získávali body pro naši kolej a to samé i pro zbytek studenstva ze všech kolejích. Ve zdraví přežijte tento, velice dlouhý školní rok a nenechte se sežrat od prof… ehm…různých příšerek co obývají prostory či pozemky hradu.

        Katie Suzanne Wolfans

        Tagy: , , ,

        3x Komentováno

        1. Terry Shacklebot Píše:

          Hmm. Dúfam že niesom nejak zapletený do článku! 🙂
          Nice job Katie

        2. Anna Semmente Píše:

          Kdo by tě nepodezříval když pořád obcházíš kotel s nějakým zápisníčkem v ruce a otravuješ malý děti ?! 😀

        3. Katie S. Wolfans Píše:

          Tys mi to dovolila 😀 A je dobré, že si pamatuješ, že jsi ta podezřívavá osoba 😀
          Terry, myslím, že ty zrovna ne.

        \par