Bradavické mimoškolní aktivity

Napsal/a Andrew James Wood     Rubrika: Bleskobrkem, Nebelvír

Chodili jste do mudlovské školy? Tedy předtím než jste dostali dopis z Bradavic. Vzpomenete si na učitele, spolužáky nebo na to co jste dělaly po skončení vyučování? Většina škol nabízí pro své žáky mimoškolní, školní nebo také zájmové kroužky. Já sám jsem chodil na výtvarku, flétnu nebo kytaru a strašně se mi to líbilo. Škola Čar a kouzel v Bradavicích Vám nabízí totéž. Milí přátelé, spolužáci, profesoři a vy ostatní …

Ať chcete nebo ne, tak školní rok se rozeběhl a výuka se snad zaryla do svých kolejí. Naše milovaná a starostlivá školní správa si dala tu práci a zapojila své mozkové závity a připravili si pro nás nějakou tu činnost, aby jsme se nenudili. Jako by to bylo s návalem učení a úkolů možné. A co, že si pro nás připravili?

1) KROUŽEK PLAVÁNÍ

Převážně v letních měsících láká jezero mnohé otužilce, nicméně pozor. Vemte prosím na vědomí, že vstup do černého jezera bez povolení je zakázán a nejenže se trestá, ale není příliš proveditelný. A jak získáte povolení? Přeci na kurzech plavání organizovaných milovanýmo profesorkami Biancou de Shell a Alanyniss Almearová. Jakmile nastanou příznivější teploty, objeví se na školní nástěnce i pozvánky na hodiny plavání. Účast bude otevřena všem. Čtěte nástěnku.

2) PRAKTICKÉ HODINY LÉTÁNÍ

Na rozdíl od plavání létají praví kouzelníci takřka v každém ročním nečasu. A jsou to opětovně profesorky Bianca de Shell a Alanyniss Almearová, které si pro letošní rok vzali na starost organizování praktických hodin, které budou probíhat každé pondělí (reálné) v odpoledních/podvečerních hodinách, s největší pravděpodobností na famfrpálovém hřišti. Velmi doporučené pro všechny studenty létání od druhého ročníku výše, nicméně od prvního ročníku výše je účast otevřená pro všechny, kteří nespadnou z koštěte hned poté co se odrazí od země.

3) KROUŽEK LUKOSTŘELBY A ŠERMU

Pod vedením profesora Mornatha B. Weasleyho se každou sobotu (reálný čas) od 10:30 a v druhém turnusu od 15:30. Na rozdíl od jiných kroužků není zde účast zcela otevřená pro všechny, a proto prosím zájemce, aby se nahlásili přímo panu profesorovi Weasleymu. Jste-li z nižšího ročníku než třetího, ani se nepokoušejte, protože takovým není účast dovolena. Možná se vám znalosti šermu a lukostřelby nebudou zdát příliš vhodné pro kouzelníky, nicméně uvědomte si třeba jen, že za pár týdnů začíná lovecká sezóna kachen. Množství mladých kouzelníků s luky v rukou a s nezkrotným nadšením, které zcela přemůže jejich zdravý rozum i střelecké dovednosti, bez takovéhoto kroužku znamená, že výrobci skleněných očí budou mít žně.

4) CESTOPISNÝ KROUŽEK

Ve velice nepravidelných intervalech si vám poslední letošní zpestření mimo rozvrhové výuky dovolí nabídnout kolektiv Kabinetu humanitních věd, na jehož pozvání čas od času do školy zavítá kouzelník z cizozemských krajů či s vámi stručnou besedu o kouzelnickém světě mimo Británii povede přímo některý z našich profesorů. Tyto besedy se vždy budou konat v klubovně, podrobnosti se vždy dočtete na této nástěnce.

Já osobně si myslím, že je z čeho vybírat a doufám, že si svůj zvolený kroužek užijete. Mimo kroužky nemusíte navštěvovat pokaždé. Na závěr bych rád popřál kroužkovým profesorům, aby ve zdraví přečkaly tento školní rok.

Informace by získány ze školní nástěnky.

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par