Hodina puchů aneb Bojíte se, bojíte?

Napsal/a Marry Kate Johnson     Rubrika: Bleskobrkem, Nebelvír

Pocit úzkosti? Sevřené hrdlo? Studený pot na zádech a totálně sucho v puse? Ano, i já znám takové pocity. Merlinužel, takto se cítíme v situacích, které nám nejsou moc milé, ba přímo bychom je nechtěli zažít vícekrát jak jednou za život. (Krom bláznů. Ti se v tom absolutně vyžívají..) Vždycky si myslíte, že uhodila vaše poslední hodinka. Vždycky se začnete modlit, i když to vlastně vůbec nepreferujete. Vždycky (A to je na tom to nejhorší.) začnete mít STRACH! Nemusím vám asi připomínat, že existují stezky odvahy, bobříky, (Říkejte si tomu jak chcete.) které samozřejmě nemohl vymyslet nikdo jiný, než naši „milující“ profesoři, kteří si na nás určitě chtějí vylít zlost za drzost a provokaci z minulého školního roku. (Někteří jedinci, je jich devět!, to stihli už i letos.)  Organizují to nejčastěji na Halloween a myslím si, že si pro to nemohli vybrat lepší čas. Proč? Tady máte pár vysvětlivek:

  • Jak se blíží zima, jsou tmy mnohem dříve než jindy.
  • Tmy se každý bojí.
  • Okolo nás se bude pohybovat skupinka masek.
  • Masky nejsou vždy podobné roztomilým zvířátkům.
  • Co není roztomilé zvířátko, je odstrašující.
  • Vymysleli to profesoři.
  • Profesoři…

A já, jakožto vaše milá, dokonalá a půvabná redaktorka, bych se s vámi podělila o radu, kterou když dodržíte, strašidla, bubáci, spolubydlící a všelijaká jiná havěť vám dá doživotní pokoj. Nebo alespoň na tak dlouho, dokud na to, co jste jim způsobili, zapomenou a vy musíte svou „tajnou zbraň“ vytáhnout znova.. A o čem, že to vlastně tady blábolím…? Vážně to chcete vědět? Inu, dobrá tedy. Jak jistě víte, člověk má mnoho fobií ze všeho možného. Začínaje od pavouků, končíc testů z lektvarů, atp. Ale co například takový strach ze smradu? Dobře, smrad nemá rád nikdo. (Krom lidí bez nosu, nebo se ztrátou čichu… Nebo trollů.) Vlastně je to ta nejlehčí fobie, kterou můžete někomu vsugerovat vlastním úsilím. Stačí k tomu pořádná dávka čočky, zelí nebo fazolek a už je tu zbraň, co platí na všechny. A zejména potom na bubáky při stezce odvahy, která by se náhodou mohla uskutečnit v okolí Bradavické školy. Shodou náhod se na ní objevíte i VY... A jak uspět na sto procent? To už je potom takový mini detail, který zvládne každý doladit… V mezích možností. Důležité je, abyste to s tím jídlem nepřehnali. Nemusí to skončit totiž vůbec dobře. Při nejlepším byste zůstali trčet celý večer na záchodech (Nezní to strašidelně?) nebo pak na ošetřovně, protože byste trpěli něčím, na co doktoři ještě nevymysleli lék, nebo taky název. Říkejme té nemoci například.. Fazelíčka. (Fazole+zelí+čočka.) Jak nápadité. Zkrátka a dobře. Fazeličce se snažte vyhnout. A to kilometr dlouhým obloukem. Jasný? Pokračujeme. Další problém. Kde tyto ingredience vůbec najít? No, nejlepší způsob je, že to vezmete ve Velké síni a uchovali to někde v chládku, něco na způsob spižírny a posléze to snědli studený. Vím, že to nebude taková chuťovka jako za tepla, jestli to za tepla vůbec nějaká chuťovka je. (Kdo nemá rád luštěniny ruce nahoru!)  Když nevyjde tohle, musí přijít na řadu krádež, přinejhorším zajít za skřítky a vnutit jim váš plán. A teď, jako poslední bod  přichází ..tamtaratamtatadááá.. Návod k použití: Budete potřebovat:

  1. Masku.
  2. Nějaké luštěniny.
  3. Mnoho luštěnin.
  4. Prádlový kolík. (Na nos.)
  5. Přenosný záchod. (Fazelíčka)
  6. Pevné nervy.

Postup:

  1. Pořiďte, vyrobte, ukradněte, zděďte, najděte masku.
  2. Doslova se nacpěte luštěninami. (V míře!)
  3. Dostavte se na sobotní akci. (Či na nějakou jinou akci vedenou profesory.)
  4. Vyčkejte na profesora bubáka nebo strašidlo.
  5. Pal!

Dokončeno, podtrženo, splněno. Můj první článek a hned tak… zajímavý. Chtěla bych vás tímto článkem motivovat, abyste překonávali, nejradši se zbavili, všech vašich fobií. Jak vidíte, lze to udělat celkem vzato lehkým způsobem a ještě se u toho pobavíte. Schválně! Představte si, jak například takový červený skřítek, který má v úmyslu vás sežrat a rozcupovat na kousky vystrašit, si to uhání pěkně nazpátek, aby utekl vašim legiím, co na něj potáhnou v celé své výzbroji a kráse. No? Že vás tato představa nadchla? Tak neváhejte! Vyzkoušejte Marryičin dokonalý vynález, který nezakoupíte za dva galeony. Ani za jeden galeon, ale za pouhých nula galeonů! (Plus štěněčí kukuč na skřítky.) Přeji vám mnoho úspěchů a pevně věřím, že letos (A do budoucna.) si na nás strašidla netroufnou… P.S. Masku potom okamžitě vyhodit! Hrozí doživotní postižení ze smradu…

Tagy:

3x Komentováno

  1. Valeria N. O'Donnel Píše:

    Skvělá rada, Marry Kate! Pokusím se jí držet. I když já se ničeho nebojím, ale.. chápeš!
    Val.

  2. Marry K. Píše:

    Chápu, Val… A díky, děkuji mnohokrát!
    Marr.

  3. Marry Kate Píše:

    Chápu, chápu a děkuji, děkuji mnohokrát!

    (A bojíš se mě! Muhahahá…!)

\par