Nová Hrozba v Bradavicích?!

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Bradavické zdi zažily plno neuvěřitelných, rozporuplných a možná i nevysvětlených událostí, které mohly život na hradě ovlivnit různymi způsoby. Co z nich je skutečné a co výplodem fantazie studentů je otázkou. Co způsobili studenti a co nám neznámé osoby to je rovněž otázkou. Podstatné je, že vše se nějak vyřešilo. Ale z mudlovské části světa víme, že nemusí tomu být tak vždy.

Není to tak dávno, kdy jsem byl opětovně svědkem událostí, které mohou opravdu některým lidem pít krev. Možná bych mohl tímto článkem pobídnout širokou veřejnost Bradavického hradu k tomu, aby na sebe dávala větší pozor, ale také mohu zapříčinit několik dalších sérii akcí, kde se ten dotyčný pokusí otrávit i další studenty na hradě. Je to možná tedy nějakou dobu zpět, kdy jsem se procházel po Bradavickém hradě (konkrétně na schodišti), dohlížel na kázeňský pořádek a v případě nutnosti uděloval tresty, jestliže bych našel někoho, kdo porušuje školní řád a základní etické principy spokojeného soužití na hradě. Nuže, tehdy jsem byl vysoce překvapeným člověkem a nevěřil jsem vlastním očím. Jedna studentka, jejíž jméno tu schválně nebudu uvádět, aby zůstala v utajení před ostatními redaktory Bradavičníku, byla přiotrávena jedem.

Začalo to naprosto nevinně obyčejným povídáním si o věcech, které se v posledních době staly. Jenže po nějaké době jsem si všiml prvních změn v jejím stavu, ale i chování. Křečovitě se držela za zábradlí, její tep a dech se zároveň zrychloval. Při dotknutí se čela bylo jasné, že trpí vysokou horečkou. Zkrátka a jasně, nevěděl jsem, co bych v ten moment mohl pro ni udělat. Jediné tedy, co moji pomatenou hlavu napadlo, bylo využít kouzlo Quetta Totale (Pro neznalé, je to kouzlo, které navodí spánek, zklidní tep a dech.) a už jsem si to s ní mířil směrem na ošetřovnu, kde mě čekal jeden z dalších šoků.

Položil jsem ji na postel a tajně doufal, že bude v pořádku. Ošetřovatelka přiběhla s tou svoji rázností a hned se pustila do práce. Její první otázka zněla, jestli má slečna dostatek nepřátel k tomu, aby vzápětí mohla být někým otrávena. Přiznám se, že tehdy jsem cítil, jakoby mé srdce uvízlo v mém hrdle a nebyl jsem schopen slova. Podle jejího mínění byla otrávená Blínem černým a Bolehlavem. Blín černý je silně jedovatá rostlinka, kde se detoxikace provádí vyvoláním zvracením a podáváním živočišného uhlí. Otázkou zůstávalo, jak byl onen jed podán. Variant může být mnoho. Jídlem, pitím nebo jiným, jakýmkoliv způsobem.

Rád bych tímto článkem chtěl informovat veškerou veřejnost, která na Bradavickém hradě vyskytuje, aby na sebe dávala pozor. Není to poprvé, kdy by se na hradě nestala nějaká divná událost. Ten, kdo nebohou studentku otrávil, může být stále mezi námi a může to být klidně jeden z našich kamarádů, který vypadá naprosto nevinně a do kterého bychom to vůbec, ale vůbec neřekli. Tímto se s Vámi loučím u prvního mého článku a někdy příště.

Článek zaslal Deilen M. Holeac, Nebelvír

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par