Nuda v zimě? Neexistuje!

Napsal/a Marry Kate Johnson     Rubrika: Bleskobrkem, Nebelvír


Znáte ten pocit. Sedíte v klubovně, ve společenské místnosti, v pokoji, na schodech, v nějaké věži, ve Velké síni, na židli a sledujete, jak z oblohy padají sněhové vločky, které se vám, dá se říct, pošklebují, že nemáte co na práci? Vy se u toho hrozně nudíte, že byste  snědli i vaše týden nevyprané ponožky, co se někde válí pod postelí dávno zapomenuty, ale, za Merlina, vás nic nenapadá, čím byste volné odpoledne zaplnili? Pocit, který vás nutí přemýšlet i nad těmi nejméně důležitějšími věcmi, který by váš mozek vůbec nepostřehl, že existují na této planetě s vámi? Pocit, co se vám vtírá do mysli a nutí vaši maličkost  něco dělat. Nikdo se tomu nevyhne, každého to někdy potká. Bojím se to vyslovit, ale musím s pravdou ven. Ten pocit je NUDA! A  je to. No, skoro to ani nebolelo, že? Tedy, ne hodně. Ráda bych vám poradila (opět), jak s tímto pocitem zápasit a z ringu ho jednoduše vystrčit tím nejprimitivnějším způsobem. Existuje na to jedna moc povedená zbraň, která působí dlouhodobě a účinek je téměř vždy stoprocentní. Nikde jí ale nesmíte nelegálně prodávat, kupovat, či shánět na černém trhu. A víte proč? Nepovedlo by se vám to. Tento lék není na prodej, nemůžete ho nikde sehnat a ani ten nejlepší kouzelník ho nedokáže vyčarovat. Mluvíme o zábavě. Zábava vlastně ani nejde načasovat. Když je člověk zábavný sám o sobě (držte se ho!), tak ho doprovází celým jeho životem a šťastlivec dlouhé chvíle zažívá jenom o vyučování. (A kdo ne?) Dala jsem pár svých hlav dohromady (Nebojte, mám jen jednu) a vymyslela pro vás, milí čtenáři, takový seznam her, triků a tipů, co dělat, když se nudíte a venku padá sníh..

KDYŽ NEMÁŠ CO NA PRÁCI, PUSŤ SI K SOBĚ LEGRACI!

1. Bunkr na nádvoří

Schválně. Sněží, nudíte se, nevíte co s tím. Oblečte se, sežeňte pár kamarádů, vyrazte na nádvoří na pořádnou koulovačku. Princip je jednoduchý. Postavte si opevnění, rozdělte se na dvě skupiny (obrana a útok) a můžete začít hrát. Cílem je, aby nikdo nezůstal suchý, tudíž házejte jako o život! Uvidíte, že se při tom náramně pobavíte.

2. Zabruslete si

Proč, když máme jezero velké, že by se na něj vešlo pět obrů, ho nevyužíváme? Na to si každý odpoví dle svého. Tak, zkrátka vám tím chci říct, že neváhejte a jděte bruslit. Proč? Nesedíte na zadku, rozhýbou se vám končetiny a to nejdůležitější, zasmějete se. Já nevím, jak vy, ale když sem na tom stála  poprvé, nebylo jediné chvíle, kdy sem na ledě nedřepěla. Pády! Kdo se nesměje pádům, je suchar. A když nemáte brusle, napiště rodičům, pučte si od kamarádů, atd.

3. Andělíčci

Sice to není taková sranda, jako jsou mé předchozí nápady, ale nudit se rozhodně nebudete. Předpokládám, že všichni jste již zkoušeli udělat andílka do sněhu, a kdo ne? Ten má možnost si o vyzkoušet. Není na to žádný speciální postup. Jednoduše si lehněte do sněhu a nohama+rukama hýbejte po zemi nahoru a dolů. Nejtěžší část je potom, abyste vstali, aniž byste vašeho andílka nějakým způsobem zničili. Na to je nejlepší pomoc od kamaráda, aby vám pomohl vstát…a andílek je na světe.

A když vás ani jeden z mých nápadů nezaujal, vymýšlejte vlastní! Nechte vaší fantazii volný průběh a zkuste přijít na novou, zábavnou hru na zimu. Přeji vám co možná nejvíce legrace a mnoho zdaru při vymýšlení.

Tagy: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par