Rychlobrkem: Cizí ústa nezavřeš, nejsou to vrata

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Mrzimor

Po hodně dlouhé době jsem se odhodlala podělit se se čtenáři školních novin o své poznatky. Zajímá vás o jaké? Čtěte dál, dozvíte se skandální informace o členech Studentské rady! Myslíte, že vám její členové ochotně pomohou? Že jsou milí, obětaví a zdvořilí? Že znají školní řád? Omyl!

Znáte to, trocha zvědavosti zabila kozla. Ale proč se prefekta neoptat, proč že si nevyčistí skvrnu od jídla, která čerstvě zdobí jeho oblečení. Věk na to, aby znal Pulírexo, má. Zvědavost vám nedá a položíte prostý dotaz. I když odpověď tušíte, protože oním prefektem, jenž by vám měl jíti příkladem, není nikdo jiný, než nebelvírský Holeac, o kterém po hradě koluje toliká řečí. A ejhle! V síni se nesmí kouzlit!

Ale pozor! Školní řád kouzlení v síni nezakazuje. Užitková kouzla, tedy i ono snadné pulírexo na omáčku, je povolené. Ale výše jmenovaný prefekt si tvrdohlavě stojí za svým. Není ochoten uznat svou neznalost. A ještě má tu drzost starší studentku před profesorkou nazvat prckem! Jsme-li my starší prcci, co jsou pak mladší prefekti zač?

Neuznávají očividné. Ano, stalo se to stejný den a opět byl ústřední postavou člen StR za Nebelvír. Tentokrát dokonce samotný primus Swift. Že mladý pan Holeac není žádný Devítiprsťák.

Pojďme si rozebrat toto označení. Devítipsťák, složenina z číslovky devět a podstatného jména prst. Slovo tedy zcela jasně označuje někoho, kdo o jeden ze svých prstů přišel.

Byla to vskutku zajímavá debata, já tvrdila, že je to fakt označující označení. Primus mi nebyl schopen vysvětlit, proč ono fakt označující označení nemám používat. Byl zde jen striktní zákaz. Ale od striktních zákazů máme přeci školní řád…

A aby toho nebylo málo, přítomna byla i zmijozelská Clarisová, která si myslí, že příchozí člověk s ní automaticky bude mluvit. Uznávám, zavolal si mě primus, který se s ní nejspíš vybavoval. Ale když přijdu a mluvím s primusem, ještě to neznamená, že automaticky do rozhovoru zahrnuju i jí. A jistě, že se musí chtít zapojit. Po mém taktním upozornění, že s ní se momentálně nikdo nebaví se tvářila značně uraženě a i nadále se míchala do cizího rozhovoru.

Něco takového by si mrzimorští prefekti či primuska nikdy nedovolili!

StR, sjednejte nápravu svých řad! Jste to vy, kdo má mít přehled o školním řádu. Jste to vy, kdo nám prostým studentům jde příkladem. Jste to vy, koho napodobujeme.

(nsg)

Tagy: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par