Fejeton aneb jak to vypadá u mudly v pokoji

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Drobty, Havraspár

Zajímá vás, jak to vypadá v mudlovském pokoji? O letních prázdninách jsem se dostala na takovou větší exkurzi po pokojích mých mudlovských kamarádek. Žádná sláva, říkám rovnou. Jelikož se pojem „mudlovský pokoj“ vztahuje i na mně, rozhodla jsem se, že celou situaci odlehčím v krátkém fejetonu. Samozřejmě za účelem vás s takovýmito pokoji seznámit.

V mudlovských dívčích pokojích panuje v jednom kuse chaos. Tedy, abych to trochu přiblížila, chaos v něm vidí většinou pouze rodiče.

Stačí jim jeden pohled po pokoji, při kterém spatří tolik informací, že je ani nejsou schopni uchovat v hlavě nadlouho. Naskytne se jim možnost prohlédnout si všelijaké kusy na zemi válejícího se oblečení (dokonce různých barev!) a místo toho, aby tuhle nemalou zkušenost využili třeba ke vzpomenutí si na kousky oblečení, které jim doma chybí, a následně k jejich nakoupení, si jen pořád stěžují.

Dále většinou můžete vidět psací stůl. Ehm, na první pohled byste jej asi nepoznali, ale po odkrytí dvou vrstev nezbytně a životně důležitých věcí, mezi které patří hromady papírů, neostrouhaných pastelek, knížek, zbytků od snídaní a třeba elektronických pomůcek, na vás přeci jen to dřevo (či plast?) vykoukne.

Pokud dále toužíte po zkouknutí neuvěřitelně systematicky rozhrabané postele, prosím, máte možnost. Často se najdou v koutcích skupinky usazeného prachu, což ocení hlavně studenti biologie. Škoda, že žádný takový rodič, kterého znám, tento obor nestuduje.

Nu, abych se vrátila k tomu jejich stěžování, tak nejčastější věty jsou následovné: „Měla by sis to tu konečně uklidit, ať se tu dá aspoň chodit.“, „No to si děláš srandu? Tolik věcí?“, „Tohle není stůl, ale opičí sklad!“ a „Ty tu máš ale bordel!“. Prosím, v našich dívčích pokojích je všechno možné, ale bordel bych z toho vynechala. Pokud se touží vyjádřit k hromádkám úhledně uspořádaných věcí, měli by vymyslet nějaký taktní způsob. Kdyby ani to nešlo, většina nás preferuje slovo nepořádek.

Nemohu nepoukázat na to, že když si přivedu kamarádku k sobě do útulného nepořádku, vydechne úžasem: „Och, ty tady máš krásně uklizeno!“ Naskytuje se několik možných teorií, proč by vyřkla právě tuto větu:

a)      Můj pokoj je opravdu uklizený,

b)      V jejím pokoji je nepořádek větší, proto jí můj pokoj připadá jako ze škatulky,

c)       Myslí si, stejně jako já, že nepořádek je pro lepší přehlednost,

d)      Kamarádka lže, protože si příliš cení našeho přátelství,

e)      Moje kamarádka je slepá.

O tomto jsem přesvědčena nejenom z vlastní zkušenosti, ale i z té cizí. U sebe v pokoji už to byť jen pouze z tohoto důvodu nemám srdce měnit. Rodiče z toho jsou sice na prášky, ale co se dá dělat.

Myslím, že mluvím za všechny mudlovské dívky, když řeknu, že my inteligentní máme i v chaosu přehled.

Issiriana Blackie, 3. ročník, Havraspár

Tagy: , ,

Jeden komentář

  1. Arlette Swallow Píše:

    Ano, tak to přesně je. xD

\par