Gotika a utajený vztah

Napsal/a Nyel Stormgarde     Rubrika: Kde potkat morčata, Mrzimor

Mrzimor zase jednou vyrazil oživit společenské místnosti hradu. Studentská rada této koleje, letos v novém složení (James Hroozley na postu primuse, Arthur Doodle, Becca Bennettová, Rose Young a Molly Corrigan), si pro všechny studenty naší koleje připravila spoustu akcí a akciček. Vítáni jsou i příslušníci z řad jiných kolejí. A co je to za akce a akcičky? Mrzimor letošek vyhlásil rokem Helgy. Je to totiž právě 10 let, kdy naše kolej naposledy získala Školní pohár. A co, že se stalo na tomhle architektonickém odpoledni?

Výlet po architektuře především gotiky a to gotiky na naší škole vedl Arthur. Nejspíš chtěl přednášet spoustu zajímavých věcí, ale to by nesměl mít zájemce především z řad nejmladších, tedy prváků. Jako první na ně měl nachystané obrázky oken, arkýřů, sloupů, portálů a nevím čeho všeho ještě. Tyhle obrázky sloužily jako předlohy. A úkolem bylo seskládat obrázek podle předlohy ze sedmi donesených materiálů – klacíky, kamínky, papír, oblázky, hlína (v té byla dokonce i žížala), těstoviny a vlna. Ovšem, vzít si na takovouhle akci s sebou kočku není nejlepší nápad. Jedna holčina si svou kočičku vzala s sebou. Ale dejte do jedné místnosti kočku a klubíčka vlny. Vznikne vám kočičí sabotáž veškerých vašich snah a jako bonus navrch, pokud je to vaše kočka a pokusíte se jí vlnu zabavit, skončíte svázaní, dost možná i poškrábaní. Dokonce byl k vidění i jeden prostorový model gotické klenby. Ikdyž teda to nebyla klenba, ale spíš sloupy a strop, protože s lomeným obloukem to nemělo mnoho společného.

A kdeže je ten utajený vztah? Zajímala by vás přednáška z dějin umění, kdyby ji vykládal poněkud roztěkaný prefekt jen o pár let starší, než vy, v mém případě dokonce mladší? Naštěstí Helga, označili jsme tak jistý jev, se rozhodla, že když už dobová přednáška, chce to i dobový kostým, a převlékla milého mladého prefekta do gotické róby. Nahoře je fotografie jednoho z obrazů, který jistě znáte z prostoru schodiště. Obvykle je to vcelku nenápadná dvojice. A co s onou událostí z neděle 19.9.2083 mají společného? Arthur Doodle se ocitl v róbě onoho muže. Dle slov dámy z obrazu mu to slušelo, jen by si měl nechat dorůst vlasy.

Změna oblečení za dobový kostým byla shledána tím nejlepším z celého podvečera. O co větší legraci si všichni užili po příchodu primuse Hroozleyho! A jaký že byl jeho kostým? Samozřejmě, že i primus dorazil ve školní uniformě, ale jeho kostýmem se staly nádherné gotické šaty s bohatě vyšívaným lemem, špičatým kloboukem a jemným závojem. Kdybyste viděli to rozhořčení dámy, která se stala Helžinou inspirací! A kdybyste jen viděli primuse v sukních.

Ale co bylo nejzajímavější, jak se k sobě primus s prefektem měli. I když pan Doodle se tvářil poněkud ostýchavě, jako by se ke své „dámě“ nechtěl hlásit. Ale nakonec se mi je podařilo vyfotit. Nicméně fotografie je soukromým majetkem koleje a pro vaši lepší představu, jak to oběma pánům slušelo přikládám karikaturu. Jedná se o první karikaturu z dílny autorky LeyG (umělecký pseudonym). Jak to tedy oné dvojici slušelo posuďte sami. Co myslíte, stálo za Helžinou volbou kostýmů něco víc? Ukrývá se za touto dvojicí víc, než se na první pohled zdá? Bylo vše jen něčí vtípek, nebo se opravdu probudil duch zakladatelky koleje? To zase někdy příště…

Tagy: , ,

Jeden komentář

  1. D. Píše:

    A vy se jako milujete? Fůůůj.

\par