Koho milujeme a kdo je out?

Napsal/a Nyel Stormgarde     Rubrika: Morčata a ti ostatní, Mrzimor

Jelikož téměř každý rok bývá v našich novinách anketa o nejoblíbenějšího a nejvíc „sexy“ profesora a profesorku, vrhneme se do tohoto ožehavého tématu i letos. Letos jinak. S novými pravidly. S novými omezeními. S novým pohledem na věc.

Protože profesor Petrov vyhrál Valentýnskou soutěž o nejoblíbenějšího profesora (a svůj višňový věnec si nepřevzal), je z této ankety vyloučen. Přeci jen, jedno vítězství letos už má, tak ať nechá prostor i svým kolegům. A abychom případnými výsledky nezpůsobili infarkt profesoru, Siru Stanleymu, raději ho, prosím také vynechejte.  Snad se na mne ani jeden z profesorů nebude zlobit, ale každý z nich jedno své prvenství má.

A mně i celou redakci a všechny čtenáře zajímá, kdo v příštích letech možná ohrozí oblíbenost Lexe Petrova? Kdo mu šlape na paty a stává se idolem dívek? Čí fotky ukrývají studentky ve svých deníčcích? Je to profesor Belikov s měkkým východoevropským přízvukem? Čerstvě zadaný Gallagher? Nebo snad z Mrzimoru vzešlý profesor přeměňování, Bartimaeus? Či snad další letošní nováček Balzac?

Optala jsem se dívek a tady mám výsledky!

Pokud se jednou profesor Petrov rozhodne opustit řady zdejších profesorů a hledat klidnější zaměstnání, jeho místo nejspíš zaujme profesor Redcock. A protože tohoto profesora na žádný předmět nemám, musela jsem trochu pátrat po tom, kdo to vůbec je.

Když jsem si našimi prefektkami nechala na chodbě ukázat, kdože je profesor Redcock, musím říct, že všechny mé spolužačky, co jich je škola plná, mají opravdu dobrý vkus. Správný chlap má být vysoký. A černé oblečení – černá nikdy nevyjde z módy a černovlasým lidem opravdu sluší. A ty hluboký modrý oči. Prý profesoruje Přeměňování a Základy kouzelnického léčitelství. Možná by nemuselo být od věci příští rok se zapsat na ZKL.

Dalším atraktivním mužem, který by v příštích letech mohl ohrozit oblíbenost profesora Petrova je jeden z letošních nováčků, profesor Spoop. U toho jsem byla skoro až šokovaná, protože tenhle mladíček je dokonce o rok mladší než moje sestřenice! A dokonce by mohl být spolužákem mého bratrance, vskutku úspěšného studenta zdejšího šestého ročníku, mrzimorského kapitána Otty. Tenhle oblíbenec prý studoval v Nebelvíru a zatím je v podstatě stále jen praktikantem.

A do třetice všeho oblíbeného… třetím potencionálním náhradníkem na post nejoblíbenějšího profesora je mrzimorský kolejní a profesor Démonologie, Moris Albertson. Oproti předchozím profesorům je nejstarší z téhle trojice. A osobně ho pokládám do značné míry za podivína. Když se stal naším kolejním, velmi nedůvěřivě sledoval kolejního mazlíčka a každého druhého podezříval z posednutí démonem, či přímo za démona samotného.

Mezi nejméně oblíbené profesory pak patří pánové Duncan a Laughton, ikdyž mnoho negativního ohlasu schytal i profesor Weasley. Je pravda, že profesor Duncan býval oblíbený především u starších ročníků a studentek, které již školu opustily. Jsem si téměř stoprocentně jistá, že moje sestřenice by nezahodila možnost hlasovat pro svého tanečního partnera z několika školních plesů (profesora Duncana pro ty, kteří se plesů neúčastní nebo je jim jedno, kdo s kým tančí). Nutno říct, že mezi neoblíbenými byl i bývalý profesor Ludlow, který si tedy nevedl zrovna nejlépe, stejně jako profesor Iluzí a Přemisťování, Dwayne Torrence. Docela zvláštní, jak nám profesoři utkvívají v paměti i potom, co odejdou.

Možná se příště podívám na to, co dělá profesora oblíbeným a zajímavým pro studentky. A proč že je profesor Petrov tak bezkonkurenčně nejoblíbenější. V čem se ostatní profesoři mají zlepšit, pokud by chtěli svého mladého a pohledného kolegu sesadit z pomyslného trůnu a třeba, kdo ví, mu příští rok i vyfouknout valentýnský květinový věnec.

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par