Let pana prefekta

Napsal/a Eleanor Trowt     Rubrika: Čmuchalovy zápisky, Nebelvír

Určitě jste o velkolepém pádu pana Holeaca už všichni slyšeli. A jestli ne, rozhodně by jste si měli přečíst tento článek. Ale nyní už k věci.

Začalo to  zcela nevinně a to jako normální Nebelvírská schůzka s naší novou kolejní ředitelkou Alen King. Nejdříve slečna King představila nové Nebelvírské vedení, kde zazněla jména jako třeba Elizabeth White, Samuel Jake Gordon, Deilen M. Holeace nebo samotný Leonard Všeprd. Tedy Shrewd, samozřejmě. Poté se skládal slib a vzápětí přišel onen osudný okamžik!

Nikdo vlastně pořádně neví, jak se to stalo. Konec konců z těch mnoha teorií, které kolují po Nebelvírské společenské místnosti, se špatně vybírá ta pravá. Nejrozšířenější teorií však stále zůstává, že slečna Georgiana McRowellová strčila do Deilena Holeaca, který se v tu chvíli nakláněl přes zábradlí tak moc, až spadl dolů.

Možná že i zamáčkl nějaké ty prvňáčky, ale to už zůstává tajemstvím. Konec konců, i kdyby jeden či dva zmizeli, tak jich stejně máme ještě dost (tohle byl samozřejmě vtip, nechci aby to někdo bral osobně).

Otázkou však stále zůstává, proč že ho Nebelvírská prefektka strčila. Možná to bylo proto, že má problémy s kontrolou nad svými končetinami a tak pana Holeaca omylem nakopla. Nebo se třeba pohádali a ona ho vlastně dolů ani strčit nechtěla. Nebo to také bylo tak, že Georgiana do něj strčila jen trošku a on už se převážil. Konec konců, všichni víme, že panu Holeacivi chybí jeden prst a to mu někdy může způsobovat problémy s rovnováhou.

Bohužel však nemám informace z pravé ruky, protože Deilen se ještě vzpamatovává z toho, že na vlastní kůži zakusil to, jaké to je lítat. A Georgiana prostě nebyla nikde k zastihnutí. Proto vám nemůžu poskytnou holá fakta.

Pokud vás to však zajímá, mohli byste se pana Deilena nebo slečny McRowellové zeptat, jak že to vlastně bylo. A poté klidně napište někomu z Nebelvírské redakce a třeba příště v Bradavičníku budete zmíněni.

Eleanor Trowt

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par