Zmijozelští se těsně ujímají vedení

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Zeleným inkoustem, Zmijozel

Jak si již určitě mnozí z vás, troufám si dokonce tvrdit, že všichni, všimli, náš boj o první místo ve školním poháru pokročil správnou cestou. Již delší dobu se nám dařilo stahovat přibližně stobodový náskok mrzimorských, který si drželi překvapivě dlouhou dobu a dnes, v úterý desátého dubna, jsme je dokonce o čtyři body předehnali. Tato událost, vyvolala asi ve všech z nás takovou menší explozi radosti, radosti, která se v nás hromadila od momentu, kdy jsme začali Mrzimor dotahovat. Mluvil jsem s naší primuskou Teilou. Ta je z našich výkonů nadšená, o to víc, že k nim také přispěla svou snahou. Dle jejích slov je již od prvního ročníku velmi hrdá na své spolukolejníky, jejich akčnost a pilnost. Dále všechny povzbuzuje, aby neustávali ve svém snažení, abychom si tento náskok ještě zvětšili, a dodává, že si moc přeje, aby nám jubilejní desáté vítězství v řadě vyšlo.

Pokud mohu přidat svůj komentář, budiž. Jsem, ačkoliv teprve v prvním ročníku, nesmírně hrdý na své spolužáky napříč ročníky i na ty, kteří nám pomohli vyhrát těch devět předchozích pohárů. Pokud se ještě skóre otočí, prosím vás, nebědujte a ještě znásobte svou snahu. Uvidíte, že to nakonec pomůže. Podle mého nás tedy čekají 3 měsíce.

Na závěr bych chtěl dodat, že jsem se stejnou otázkou, jakou jsem položil Teile kontaktoval i naší slečnu kolejní. Škoda, že jsme se nemohli sejít osobně, ale její odpověď mi přišla natolik povzbudivá, že ji dám na závěr této rychlé reportáže a ponechám ji bez komentáře, každý ať si to přebere sám.

„Pochopitelně mě velice těší, že se Zmijozel opět ujal vedení. Na jednu stranu vím, že pohár je jen pohár a pokud bychom ho letos neobhájili, svět se kvůli tomu nezboří. Věřím, že by to se ctí nesli i moji drazí studenti. Na stranu druhou ale nemohu popřít fakt, že pilně plní své povinnosti, a body mají do posledního zasloužené, takže úspěch v boji o školní pohár je spravedlivou odměnou. Nemluvě o tom, že vyhrát ho 10x v řadě by byl opravdu fenomenální úspěch…Jsem ráda, že i po devíti výhrách nepovažují získání poháru za automatické a neusínají na vavřínech.

Myslím, že je ještě brzy na nějaké předčasné závěry o tom, jak pohár dopadne. Držím proto své koleji palce, aby v boji o školní pohár dopadli tak, jak si zasluhují. A dle mého soudu si vyhrát zaslouží. Ale chápu, že je obtížné brát mě jako nezaujatého pozorovatele.“

Blogfar O’Dian

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par