Úvodní slovo šéfredaktorů 2085/2086

Napsal/a Redakce     Rubrika: Havraspár, Mrzimor, Nebelvír, Zmijozel

S novým školním rokem se o slovo hlásí i starý dobrý Bradavičník a jednotliví šéfredaktoři!

Šéfredaktorka Mrzimoru – Rebecca C. Bennett
Prázdniny jsou nenávratně pryč a před námi je zase nový školní rok. Já bych se však ráda ještě na chviličku ohlédla za tím loňským. Přesto, že školní pohár nakonec již podesáté v řadě vyhrál Zmijozel, Mrzimorští bojovali statečně a se ctí, za což jim zpětně patří mé díky. Loňský rok byl vlastně celkově poměrně úspěšný. Po dvouletém pátrání jsme v útrobách hradu objevili pradávnou kuchařku Helgy z Mrzimoru a poodhalili tak něco z kolejní minulosti, což byla jistě událost značně významná.

A právě s ohledem na tyto úspěchy doufám, že podobně úspěšný a podařený bude i letošní rok, byť již bez některých opor. Žluté řady opustil kapitán famfrpálového týmu Otto Stormgarde a hlavně, nyní již exprimus, James Hroozley. Právě ten byl pro celou kolej nemalým přínosem. Ale přestože od nynějška hájí barvy vedení, jistě nebudu sama, pokud řeknu, že pro mě zůstane navždy žlutým a ráda ho uvidím třeba i v naší společenské místnosti.

Tímto bych mu chtěla popřát na jeho praktikantské dráze mnoho štěstí a hlavně pevné nervy, stejně jako i všem dalším praktikantům a taktéž profesorům, ať již novým, nebo těm zkušeným a ostříleným. Nemalou kupu štěstí budou jistě potřebovat i studenti. Ať se vám učení daří a vše vychází podle plánů! Zkouškové ročníky nechť se nenechají zastrašit vidinou konce roku, minimálně ta NKÚčka nejsou zase tak strašná, jak by se mohlo zdát.

Speciální přání bych ráda věnovala prváčkům. Právě pro vás totiž bude nadcházející rok asi tím nejtěžším. Nové prostředí, nový kamarádi, nové výzvy, to vše vás letos čeká. A pokud jste snad skončili v jiné koleji, než té vysněné, rozhodně nezoufejte. Všude jsou milí lidé a všude vás jistě přivítají s otevřenou náručí. Každá kolej je speciální a já pevně věřím, že se Bradavice stanou vaším druhým domovem, kde se budete cítit dobře a kam se následující rok rádi vrátíte.

Tak tedy vzhůru do boje, ať se daří!

Šéfredaktorka Havraspáru – Daciana Williamsová

Milí modří i jinak barevní,

školní rok začal. Prázdniny skončily. Nejeden z Vás, čtenářů, by si už teď řekl, že má slova jsou deprimující. Proč? Během školního roku se přece může stát tolik zábavného, zvláštního, jedinečného, tajemného, okouzlujícího, nevídaného…

Krásným příkladem tomu jsou havraspárské výpravy za Roweniným odkazem. Že nevíte, oč se jedná? Havránci to do těchto prázdnin také nevěděli. Každá výprava však odhalila kus ze života naší drahé Roweny! Cesta pátrání byla nesnadná a trnitá, nechybělo dobrodružství, napětí… ani kakao a muffiny.
Díky studentské radě mohli studenti navštěvovat „kluby“, týkající se jednotlivých předmětů, které se na této škole učí. Vedoucí si pro přihlášené mohli připravit nejen zajímavé pokusy s lektvary, ale také třeba zasazení stromečku, naučení se nového kouzla či si mohli zkusit správný kouzelnický souboj!
Akcí bylo připraveno nespočet, jistě jste si i Vy našli tu pravou ořechovou.

Vedoucí modré koleje zůstali stejní, jmenovitě profesor Alex Petrov a jeho zástupkyně Lucia Lex Liu. Své svěřence budou jistě chránit stejně, jako doposud… a dalších několik let v budoucnu. Bývalá prefektka a jedna z redaktorek modré sekce, Mellisa Williamsová, se připojila k profesorskému sboru jakožto praktikantka. Potkat ji v hodinách můžou především naši nejmenší. Praktikantce všichni přejeme hodně štěstí a pevné nervy! S připomínkami pak můžete pochodovat za neobměněnými prefekty, Carym, Dacianou a Yurekou, či lépe za primusem, Oliverem!
To samé bych chtěla popřát studentům prvních ročníků. Hlavy vzhůru, obrazy nekoušou a profesoři teprve ne, i když se tomu dá věřit jen těžko. Pokud byste si čirou náhodou potřebovali vylít svá srdíčka, nebojte se přijít za někým cizím a prostě se mu svěřit… A nebo vylijte své srdce pomocí slov, která můžou být otisknutá v Bradavičníku (redaktorů není nikdy dost!).

Závěrečné slovo? Snad jen – neházejte flintu do žita, i tento rok se totiž jistě najde něco jiného, než jen učení. I Vy sami se můžete občas porozhlédnout po hradě a… kdo ví, možná prožijete chvilky v nějaké tajemné komnatě!

Šéfredaktor Nebelvíru – Ian McRoy

Víte, co se stane, když smícháte borovicovou šišku s máslem a budete jí magicky mávat před brněním v šestém patře? Nic.

Víte, co se stane, když se dostanete do Bradavic? Mnoho. A zvláště, ocitnete-li se v koleji Godrika Nebelvíra. U lvíčat se totiž pořád něco děje. Například minulý rok se studenti této koleje zúčastnili zajímavého dobrodružného výletu na Island, kde měli možnost spatřit opravdického lavradora lavadora. V rámci Halloweenských oslav osvobodili svou společenskou místnost od hrozivého megapavouka. Dále také postavili krmítka pro ptáčky, která se stala centrem obdivu i útoku. V zimních měsících se zapojili do divoké koulovačky, která končila usmířením hromadnou stavbou sněžného hradu na břehu jezera. Ti nejaktivnější a nejlepší nebelvírští studenti, byli odměňováni titulem Nebelvírčan měsíce a získali tak možnost vybojovat si svou truhlu s pokladem. Na konci roku se lvíčata naposledy sešla a zatrsala si na kolejním plese. Zkrátka… nuda v naší koleji nepochodila a musela jít o dům dál.

Při takovém hemžení je dobré mít po ruce Bradavičník. S ním budete mít přehled o tom, co se kde zajímavého šustlo, a budete obohacováni o pozoruhodné a poučné informace. Rubrika Naše smečka vám dá nahlédnout do činnosti koleje Godrika Nebelvíra. Avšak zajímá-li vás spíše dění z celého hradu a zajímavosti ze studentského života, rubrika Ze života studenta bude pro vás ta pravá. Rozhovory s nejrůznějšími osobnostmi a tvory budou publikovány v rubrice Bleskobrkem. Svůj prostor u nás dostanou i tvořiví studenti se svými obrázky, básněmi, povídkami a jinými výboji tvořivosti v části zvané Vtipálkův čmáropis. A konečně poslední rubrika, Čmuchalovy zápisky, vám bude prezentovat různé ankety, zajímavé poznatky i spekulace.

Na závěr nezbývá, než se připojit k vítacím ovacím: I já vás vítám, úplně všecky a hlavně tedy tebe, tebe, vás, tebe i vás a těším se na vaše články!

PS. Co se stane, když smícháte borovicovou šišku s máslem a budete jí magicky mávat před obličejem profesora? Něco určitě…

Šéfredaktor Zmijozelu – Blogfar O’Dian

Tak jsme opět zde, tady, v našem skvostném a jedinečném hradě, zkrátka v Bradavicích. I já jsem se sem s radostí vrátil, ačkoliv to byl první návrat, s kapsami beznadějně prázdnými z Příčné, za to s trojnásobně těžším kufrem. Jako každým rokem, přirazili k bradavickým břehům Jezera lodičky plné nováčků, kteří, obzvláště u nás ve Zmijozelu, vyvádí pořádnou neplechu. Buďte s nimi prosím trpěliví, však oni se časem uklidní. No řekněte, nebyli jste také takoví?

Přes prázdniny prošla naše milovaná kolej pár změnami a troufám si říct, že načala novou etapu. Naše dlouholetá slečna kolejní odešla do učitelského důchodu a její místo převzala neméně skvělá slečna profesorka Jane Boneová, jejíž zástupkyní se stala profesorka Prosperina Rose Chapmanová. Dále naše, nyní již bývalá, prefektka Ronnie McGrathová ukončila své působení v této funkci a zůstala v Bradavicích jako praktikantka (samozřejmě celá redakce přeje Ronnie co největší úspěchy), čímž vlastně vyřešila povinnou regulaci počtu prefektů na tři v každé koleji. Kromě studentské rady se tedy vedení koleje kompletně obměnilo a jak prohlásila slečna kolejní: „Učím se za pochodu.“ S tímto musím pouze jen a jen souhlasit a věřím, že to s podporou vás a naší StR zvládneme, jak já, slečny Boneová a Chapmanová.

Snad jen připomenu, že v naší sekci jsou k dispozici články Hadí jazyk, kerá se věnuje čistě naší koleji a dění v ní, dále tu máme Zeleným inkoustem, což mohou být například rozhovory, povídky a možná dokonce i články lehce bulvárního obsahu. Na koštěti jistě nadchne každého příznivce košťat a famfrpálu, Ve školní lavici se dozvíte, co se právě děje, událo nebo se chystá na naší škole, až už se jedná o novinky jakéhokoliv rázu. A poslední rubrikou je Ze světa kouzel, kde nás zmijozelští pisálkové informují o dění ve světě, a to dokonce i v tom mudlovském.

Přeji proto vám, studentům, mnoho štěstí v novém školním roce 85/86, stejně jako novému vedení a samozřejmě obzvlášť našim prvňáčkům, kteří se jistě velmi brzo uchytí a stanou se nedílnou součástí naší koleje. Teď už tedy na viděnou, zas příště na stránkách Bradavičníku!

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par