Na pokeci so „šéfkom“

Napsal/a Miranda Maybo     Rubrika: Zeleným inkoustem, Zmijozel


Je mladý a neskutočne vyťažený. Všetci ho poznajú ako Bloga, alebo tiež ako staršieho brata Foxi. Ale má tento mladý muž čas na učenie? A na úlohy? A stíha popri všetkých svojich aktivitách aspoň občas navšítíviť kúpelňu? Odpoveď na tieto, ale aj mnohé iné otázky sa dočítate práve v tomto článku.

Miranda: Ahoj Blog, už v druhom ročníku si sa stal šéfredaktorom Bradavičníku. Našich čitateľov zaujíma aký to bol pocit? Kto ti túto skvelú správu oznámil?

Blogfar O’Dian: Ahoj Mirando, ptáš se jaký to byl pocit? Napřed takový ten aprílový, myslel jsem, že jde o fór, pak jsem si moc nevěřil, přeci jenom druhák šéfredaktorem? Sám jsem z toho poměrně znejistěj. Dostalo se mi ale pomoci Leny, naší prefektky, se kterou se ohledně věcí v redakci radím a ona mi se vším pomáhá, za to jí mimo jiné patří můj dík. A kdo byl oním poslem? No přeci slečna Boneová.

Miranda: Chytím sa hneď toho, že si len druhák. Určite máš pod sebou osoby ktoré sú staršie, či už sú to redaktori,  alebo korešpondenti. Nebojíš sa, že pre nich nebudeš dostatočnou autoritou?

Blogfar O’Dian: To je právě jedna z věcí, které se trošku bojím. Víš, podívat se sedmákovi do očí a říct mu, že tohle by se ti možná líbilo trošku jinak, je to přeci jen těžké. *smích* Možná i proto se snažím k lidem přistupovat spíš kamarádsky a snažím se s redaktory navázat přátelství. Vše se pak lépe vyřizuje.

Miranda: Za seba, hoci nie som o moc staršia môžem povedať, že máš skvelý prístup. Tak nám teda ozrejmi, čo všetko si v Bradavičníku robil minulý rok, keď si si za svoju prácu vyslúžil až slávny Strieborný pohár?

Blogfar O’Dian: *Smích* To je jedna z těch věcí, co mě nejvíc šokovala. Já vyhrál Stříbrný pohár. Doteď nevím,c o se stalo, ale slečna kolejní říkala, že to bylo hlavně kvůli práci v Bradavičníku. Já byl ale pouze korespondent a napsal jsem kolik? Možná 8 článků. Letos se ovšem Bradavičník odtrhl od Poháru a studenti budou odměňování finančně nebo věcně místo bodů do tabulky. Chci-li tedy obhájit „titul“, budu si asi muset máknout *smích*

Miranda: *Smiech.* Tak to rozhodne. A počula som, že máš aj iné mimoškolské aktivity tento rok…takže tak na tom pracuješ?

Blogfar O’Dian: Teď přesně nevím, co myslíš. Snad famfrpálový tým? Za ten bohužel nevím, jestli jsou body, ale ano, i do toho jsem se pustil.

Miranda: A čo patronáda?

Blogfar O’Dian: Tohle myslíš? No, řekněme, že patrončata nejsou zrovna dvakrát komunikativní. Byly mi přiděleny čtyři „kousky“ a sešel jsem se se dvěma, ačkoliv jsem je všechny kontaktoval. Ale věřím, že se to poddá.

Miranda: Ale určite. Len sa asi musia „rozkukať“. A budeš popri učení, patrónovaní a hraní metlobalu stíhať všetky povinnosti svojej novej funkcie?

Blogfar O’Dian: No, možná budu mít dost často napilno. Možná někdy trošku zanechám školu, jindy zas patronče a nebo trénink. Jen bych se chtěl vyhnout zanedbání Bradavičníku, přeci jen, zde už jsem poměrně důležitější. Ale nemůžu říct, že budu stoprocentně zvládat vše najednou. To nemůže zvládnout nikdo.

Miranda: Keď sme pri tom, čo všetko vlastne obnáša byť šéfredaktorom? Aké sú tvoje povinnosti? Čo všetko máš na starosti?

Blogfar O’Dian: Tak samozřejmě musím mít přehled. Přehled o redakci, i o dění na hradě. Dále musím posuzovat články korespondentů a vydávat je, odepisovat na dopisy, popřípadě třeba, není-li zrovna nápad, inspirovat i nějakého redaktora. Měl bych se dále také zúčastňovat školních akcí, motivovat ty „pode mnou“ a samozřejmě také sám psát. Jak vidíš, málo toho rozhodně není.

Miranda: No to rozhodne nie. Ako popri tomto všetko stíhaš aj bežné študentské radosti a starosti ako sú priatelia, návštevy kúpelne, randenie….?

Blogfar O’Dian: Je to trošku komplikované, ale samozřejmě to zvládám. S přáteli se ale rozhodně stýkám dál, ti u mě, kromě sestry, mají tu nejvyšší prioritu. Pravidelnou hygienu snad také nezanedbávám. *smích* Jen s tím randěním si zatím počkám.

Miranda: Určite? Počula som že si známy ako „Evansátor“….

Blogfar O’Dian: Samozřejmě. To, že jsem jak se říká „Evansátor“ je asi poměrně známá věc, koukám. S Ashley se známe již od prvních dní v Bradavicích a za tu dobu mezi námi vznikl krásný přátelský vztah, za který jsem opravdu moc a moc vděčný. Víc ale jistě nečekejte.

Miranda: Budeme ti veriť. Zatiaľ *úškrn*. Tak ma napadá, patríš medzi skutočne aktívnych ľudí a zjavne si aj dobrý študent? Aké bolo vysvedčko?

Blogfar O’Dian: Zjevně dobrý student? To mě těší, dávám si opravdu záležet. Byly tam samé, pravdou ale je, že třeba u takových Formulí jsem se občas zapotil.

Miranda: To asi každý. Vyzeráš ako niekto, kto by mohol byť vzorom pre ostatných študentov. Rozmýšľal si už o tom, že by si sa chcel stať napríklad prefektom?

Blogfar O’Dian: Tak o tom jsem zatím rozhodně nepřemýšlel a obávám se, že kdyby toto, jistě velmi výběrové, místo bylo nabídnuto, asi bych s díky odmítnul. Při všech těch věcech, co dělám, by na mě prefektování už bylo asi moc, nemyslíš? Ale kdo ví, třeba se situace změní.

Miranda: Tomu sa hovorí zodpovednosť! Tak teda uvidíme čo sa vlastne v budúcnosti stane alebo nestane. Ešte tu mám poslednú otázku, alebo skôr vyzvanie. Prezraď nejaké tajomstvo o Blogfarovi O’Dianovi exkluzívne pre našich čitateľov.

Blogfar O’Dian: Nějaké tajemtsví? Řeknu tedy jedno veřejné. Nikdy mě neurazí lékořicový pendrek nebo pořádné kakao.

Miranda: Ďakujem Blog za rozhovor, tak zas niekedy nabudúce.

Blogfar O’Dian: Tak tak. Měj se Mir.

Tagy: , , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par