Zábava trochu jinak

Napsal/a Candy Snow     Rubrika: Mrzimor, Po stopách

V některých deštivých dnech, když prší tak moc, že nemůžete jít ven (za předpokladu, že nechcete promoknout a dalších několik dnů/týdnů být nemocní), se určitě nudíte. Možná byste se rádi sešli se svými kamarády, jenže ti už mají něco domluvené. V hradu je všude prázdno a to i navzdory špatnému počasí. Takže si nemůžete zahrát všemi oblíbenou flašku nebo jí podobné hry. Nemůžete blbnout na schodišti a ani v jiných částech hradu, protože nemáte s kým. Nemůžete drbat s obrazy, protože ti už znají více drbů, než mohou zpracovat. Nemůžete se učit na předměty ani si psát úkoly, protože to zábavné není. Tak co dělat? Nevíte? Máte štěstí, protože já jsem se rozhodla o pár takových zábavných věcech napsat.

1. Kelímek s kuličkou
Je to taková starší mudlovská hra. Já sice pořádně nechápu její využití, ale zábavné to je a zabijete s tím trochu toho volného drahocenného času. V této hře jde vlastně o to, že si někam na zem postavíte kelímek a vezmete si do rukou míček, který se do vašeho kelímku s přehledem vejde. Následně se snažíte míčkem trefit do kelímku. Je více variant. Třeba se snažíte pouze o to, hodit míček do kelímku, nebo o to, že když ho hodíte na zem, odrazí se a spadne do kelímku. Nebo odražení o zeď. Také záleží na tom, jak daleko jste a jestli stojíte, ležíte, sedíte…To už záleží na vaší originalitě. Osobně doporučuji vyzkoušet toto zabavení alespoň jednou v životě.

2. Chytání kuličky
Tohle je název další dost dobré věci na zahnání nudy. Nejdříve bych popsala, jak si vytvořit prostředek k provozování.

Musíme si vytvořit něco jako mističku. Buď origami anebo prostě vezmete nějaký kelímek. Uděláte dole dírku, stačí jenom maličká, provlíknete tím provázek a na konci, který je na dně mističky, uděláte uzel. Na druhý konec provázku přivážete korálek nebo něco podobně menšího a lehčího. Potom už jde jen o to dostat korálek do mističky. (S tou origami mističkou je to těžší než s nějakou širší.) Přesněji, korálek rozhoupete a při jednom zhoupnutí zapůsobíte větší silou, tak aby se korálek dostal nahoru a tak tedy i do mističky.

3. Šipky
Jde o hru, ve které máte terč a musíte se do něj trefovat šipkami. Možná si teď říkáte, že by bylo divné tahat do Bradavic terč se šipkami a to by nepochybně bylo. Já jsem totiž přemýšlela o něčem zcela jiném. A to o tom, že byste si terč vytvořili. Není těžké nakreslit na papír nebo karton několik kruhů v sobě, ke středu se zmenšujících, a napsat, kolik je za každý kruh bodů. A je hotovo. Je to pro vás, nejde o umělecké dílo, takže kruhy ani nemusí být dokonalé. Stačí, že vás zabaví. Ale než se vrhnu k další možné zábavě, je ještě nutné vyřešit šipky. Já osobně bych zvolila fixy, tužky nebo pastelky. Hodíte to na terč a na papíře vám obarvené místo. Možná to není úplně ideální řešení, hlavně v případě, že máte tak špatnou mušku jako já a místo na terč byste se trefili na zeď, ovšem zábava to určitě je.

4. Psát si deník
Já moc nechápu, jak si někdo může vést deník celý svůj život, ale občas něco napsat není k zahození. Když se hodně nudíte, tak si můžete zkusit něco zapsat právě do deníku. Jde hlavně o to, že si tam můžete napsat naprosto cokoli a způsobem, jakým chcete. Třeba podat nějakou každodenní událost jako pohádku. Například vstávání. Třeba způsobem, že existují dvě strany – strana zla a dobra, jak už to v pohádce bývá. Zlá strana nechce, abyste se vzbudili, ale ta hodná zase ano. Nakonec by vždycky vyhrálo dobro, že? Pokud byste tedy nebyli v bezvědomí.

Sama mám deník. Asi už šest let a popsaný je ani ne do poloviny, protože si do něj zapisuji něco jen tehdy, pokud se mi chce.

5. Psaní článku
Věřte tomu nebo ne, ale psát článek je jedna z nezábavnějších věcí vůbec. Jen musíte vědět jak na to a co vám sedne. Někoho baví výslechy aneb rozhovory, jiného zase popis akce či nějaké jiné kulturní nebo sportovní události. Někoho zas naplňuje, když může vyhlašovat ankety a zjišťovat odpovědi. A někoho třeba záhadné události. Pro mě osobně je nejlepší psát popis nějakých činností. Třeba jako tenhle článek. Protože všechno, co napíšu, si ještě mohu vyzkoušet. Někdy je to zase naopak, že nejdřív něco udělám a potom to sepíšu, protože si myslím, že by mě i bavilo o tom psát. Pokud mě to bavit přestane, tak přestanu i psát, jednoduché. Každému sedne něco jiného a já si myslím, že se vždycky najde typ článku, který by vás bavil.

6. Mazlíček
Pořiďte si na školní rok mazlíčka. Já se teď budu zmiňovat o kočce, protože ty jsou nejroztomilejší. V pokoji byste si s ní mohli hrát. Třeba jí házet klubíčko. Něco jako aport, až na to, že by vám to klubíčko přinesla jen v lepším případě a to ojediněle. Pokud byste chtěli něco klidnějšího, tak byste ji mohli jenom drbat za ouškama nebo hladit. Moje spolubydlící kočku má a já si někdy říkám, že je to až moc roztomilosti na jeden den.

Uvědomila jsem si, že třeba takovou žábu hladit nemůžete, takže o ní musím napsat alespoň něco. Se žábou by byla větší sranda. Mohli byste si proti ní vyzkoušet závod ve skocích.

7. Odposlouchávání
To je jedna z nejzajímavějších aktivit. Vlezete si do skříně nebo kamkoli jinam a počkáte, než do pokoje vejde další člověk. A potom, pokud občas trpí samomluvou, ho posloucháte. Pokud je to mlčenlivý typ, alespoň sledujete, co dělá. A když už vás to přestane bavit, počkáte si, až se nebude dívat. Poté se vyplížíte ze skříně a svého spolubydlícího pořádně vyděsíte.

Merlinžel to není dokonalé, má to jednu velkou chybku. Čekání na to, až někdo přijde do pokoje, je hodně nudné a většinou k nevydržení. Takže to většinou vzdáte a najdete si jinou zábavu.

Myslím, že sedm různých věcí je pro tento článek tak akorát. Koneckonců, sedmička je magické číslo. I když mně osobně připomíná nos, pokud je obrácená vzhůru nohama.

Já už jen můžu doufat, že jsem právě přispěla veřejnosti něčím užitečným a že si alespoň jednu z těchto sedmi věcí vyzkoušíte. Ani se nebojte mi napsat své dojmy z těchto aktivit nebo i z celého mého článku, ráda si počtu.

Candy Snow,
Mrzimor

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par