Toliko zvěrstva u nás na hradě

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Drobty, Havraspár

Snad každý má na hradě nějaké zvíře, ať už kočku, sovu, žábu či kluběnku. A kdo už žádné zvíře nemá, aspoň ve skrytu duše závidí těm, co ho mají. Existují i tací, co by si nejraději z hradu udělali zvěřinec. Proč ty zvířata všichni tak milují? Co na těch špindírách vidí?

Já se ani k jedné z těch dvou skupin neřadím, zvířata mi nikdy moc nevoněla. Jako že bych se štítila pohladit kočku, to ne, ale dávat si ji do klína, česat jí kožich a krmit ji? Ne, díky. K čemu? Vždyť akorát pouští chlupy, trhají drápama oblečení, koušou a vztekají se.
Ano, žábám chlupy nepadají, nekoušou (i když, podle mě nějaký zuby mají) a drápama mi taky neublíží, ale za to jsou extra  nudné. Řekněte mi, co taková žába dělá? Kvaká? Ano, přihlašte ji do pěvecké soutěže. Skáče? Ó, a na olympiádu. A dál?
Že je žába nudné zvíře uzná každý, ale u kluběnky by se kdekdo  mohl ohánět tím, že je roztomiloučká, že má úžasnou srst a že je prostě boží. Ale! Taky jim padá srst jako těm zpropadeným kočkám a když je spokojená, tak prý vrní. Jak rozkošné! Vždyť vás akorát odhání od učení a pak máte špatný známky. Uznávám, že jediné trochu užitečné zvíře je sova. Nosí dopisy. Ale vždyť je jich plný sovinec? Na co potřebuje každý svou vlastní?
Sovy navíc dosti klovou. Kolikrát jsem už byla na ošetřovně s proklovnutým palcem. A hlavně všude je z těch vašich mazlíčků nepořádek: samé chlupy, peří a hlavně výkaly. Zkuste si poslat dopis bez hodiny strávené v umývárce s botama pod vodou. A pokud máte spolubydlícího se zvířetem, smiřte se s tím, že budete smrdět permanentně.
Taky vám kromě všech sladkostí, sežerou hromadu géček. Kolik žrádla jim musíte dát, aby přežily? Určitě je na škole plno alergiků a já jen nechápu, jak tady v tom alergenním ráji přežívají.

Já osobně bych soví poštu zrušila, vždyť náš hrad není zase tak veliký, abysme nenašli toho, koho hledáme. A pokud bychom si potřebovali něco mermomocí poslat, tak by někde, třeba ve Vstupní síni, byly schránky, pro každého studenta nebo zaměstnance jedna. Ušetřily by se uklované ruce, špinavé boty a nervy všech, co se snaží ty zpropadené sovy přesvědčit, aby ten dopis odnesly.

Zeptala jsem se pár lidí, co říkají na zvěrstvo na hradě a dostaly se mi různé odpovědi. Sice je převážná většina těch, co zvířata milují, ale pár odpůrců se taky najde. Samozřejmě jsem se ptala osobně, bez sov!

Desaster: „Zvířata na škole? Zbláznili jste se? Škola je od toho, aby se lidi učili a to se při vším tom hluku nedá. Zvláště, když s sebou někdo stále svého mazlíčka tahá a ten dokonce i ničí úkoly. Takže jsem rozhodně proti – zvířata do školy nepatří. Maximálně sovy, ale ty mají zůstat v Sovinci.“

Carmela: „Mě nevadí, protože zvířata mám ráda a jednou bych sama jedno v budoucnosti vlastnila.“

Sue: „Zvířata miluji, teda kromě jistých výjimek, ale vůbec mi nevadí, že jsou na hradě. Naopak, myslím, že je to dobře, protože studenti se učí starat se nejen o sebe, ale také o své mazlíčky.

Edmund: „Zvířata mám rád. Vždy mi chutnaly připravený snad na všechny způsoby.“

Stan: „Mě nevadí. My máme Banána a je to fajn. Je to tu pak takové veselejší. A jsou dobrý na pokusy. No…nestěžujou si. Zejména krysy.“

Emma: „Mě osobně zvířata na hradě nevadí. Sama tady s sebou mám tu mojí zvěř, takže je i dobře, že se tady můžeme o ně starat.“

Alexandra: „Zvieratá na hrade mi vôbec neprekážajú a podľa mňa je skvelé, že ich je na hrade toľko. Bez nich by to zrejme nebolo ono. Patria sem.“

Antonie Dooher

Komentáře jsou uzavřeny.

\par