Co mi chybí na škole?

Napsal/a Toni D. Moretti     Rubrika: Morčata a ti ostatní, Mrzimor

Ve svém dnešním článku vám ukážu, co mi chybí v Bradavicích, myšleno z mudlovských vynálezů, a také vysvětlím proč. Takže se pohodlněji uvelebte ve svém křesle, posteli, školní lavici, či kde si Bradavičník čtete, doplňte zásoby kakaa a ponořte se do mých myšlenek.

Jako jednu z prvních věcí z mudlovského světa musím zmínit svého trenéra gymnastiky. Gymnastiku dělám už od malička, ze soutěže letos o prázdninách jsem si dokonce přivezl i jizvu nad uchem, a je to můj oblíbený sport. Chtěl bych jezdit i na mistrovství, ale nemohu. A proč? Protože jsem deset měsíců zavřený ve škole, a ačkoliv trénuji, je to prostě málo. Právě proto bych zde chtěl mít trenéra, abych se s jeho pomocí mohl i přes to, že jsem většinu roku v Bradavicích, vypracovat. A pak třeba i zkusit to mistrovství. Možná to po NKÚ na rok zabalím, budu trénovat a makat o sto šest… Zkusím mistrovství a pak se vrátím. Ale to je až za dlouho.

Další chybějící věcí, v pořadí tedy druhou, je elektronika jako taková. Je nebetyčná škoda, že to v Bradavicích nefunguje. Neříkám, svou sovu nadevšechno miluji, ale posílání esemesek (krátké zprávy, kterými se mudlové domlouvají přes mobil, což je taková krabička) je snadnější. Aspoň tedy z mého pohledu. Přeci jen, sovy jsou občas urážlivé potvory, které se s námi nemusí vždy bavit, a posílaní vzkazů je někdy hotové utrpení. No vážně! Zkuste si někdy přemlouvat uraženou a hladovou sovu, že vy máte pravdu, a že je vážně potřeba ten dopis odnést předtím, než jí dáte najíst.

Co se ještě váže k té elektronice, chybí mi možnost si někdy jen lehnout a koukat na filmy (pohyblivé obrazy s příběhem) na svém notebooku. (Krabice větší než mobil, která umí filmy přehrávat.)

Třetím faktorem, kterým bych v Bradavicích nepohrdl, je pravděpodobně možnost různých oslav, diskoték a podobně, kde je hudba, kterou nemusí vydrnkávat živá kapela. O prázdninách jsme s bráškou byli na Ibize, což je ostrov, kde to žije. Oslav a všeho možného jsme si užili dostatečně. Mudlové nám ukázali, jak to umí rozjíždět, že nejsou tak nudní a prudérní, jak si spousta kouzelníků myslí. Zkrátka nám ukázali, že i oni se umí bavit. Bylo to super. Takže pokud jste čistě kouzelníci, a nevíte, jak moc se umí mudlové bavit (nebo tomu zkrátka nevěříte), pošlete sovu a já vám ukážu fotky.

Za čtvrté bych chtěl poukázat na absenci dopravních prostředků. Neříkám, že letax, přenášedla, nebo košťata jsou špatnými možnostmi přesunu, to zaručeně ne, ale pro někoho, kdo se bojí košťat, nemá složenou zkoušku z přemisťování a podobně, jsou mudlovské způsoby dopravy lepší a žádanější. Nemohu vás nutit se mnou souhlasit, ale to je zkrátka můj názor. Nezlobil bych se, kdybych si do školy mohl vzít kolo. A kdybych ho tu měl, byl bych strašně vděčný za to, že jsem Mrzimor. No, jen si představte tahat kolo až nahoru ke lvíčatům nebo havránkům.

Myslím, že tyto body jsou pravděpodobně ty, co mne nejvíce pálí. Nebudu vás nudit svými dalšími nápady, a budu se těšit na vaše reakce.

Ten žlutý Moretti

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par