Přišpendleno v pátém patře

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Drobty, Havraspár

Velká část z vás, troufám si říct skoro polovina, chodí každý den přes páté patro. Nevím, jak pro vás, ale pro mě je páté patro skvělým odpočinkovým místem při cestě nahoru. A protože samotné odpočívání vypadá hloupě, zastavuji se u nástěnky s inzeráty, která tam visí. Za ty skoro dva měsíce se má kondička po prázdninách už trochu zlepšila, takže jsem sice schopná vyškrábat se až do Západní věže na jeden zátah, ale v pátém patře u nástěnky mě stejně potkáte velmi často. A já vám teď osvětlím proč.

Zpočátku to mělo důvod týkající se školních pomůcek. Každý rád ušetří nějaký ten srpec za vybavení do školy. Ošoupané učebnice jsou také učebnice, horší je, když v nich chybí nějaká ta stránka. Nejčastěji ta, ze které byl někdy domácí úkol, co si budem povídat. Z druhé ruky jsem si koupila i motyčku, která mi sice vydržela jen jeden rok, ale to nevadí, stála taky jen pár srpců. O tom roztaveném, pravděpodobně staletém, kotlíku vám tu snad radši ani nebudu vyprávět a tento odstavec završím doporučením: Z druhé ruky si kupujte pouze učebnice nebo nešetřete zas tolik a kupujte u ověřeného prodejce.

Na nástěnce ale nevisí jen inzeráty týkající se učebnic a jiných opotřebovaných věcí. Visí zde mimo jiné lístečky zoufalých přátel, kteří na hradě ztratili své kamarády a pokoušejí se je najít alespoň takto. Já si teda nedokážu představit, že se tady někdo opravdu ztratí. Jasně, spousta chodeb, temných chodbiček a neustále se měnící schodiště tomu sice napomáhá, ale všudy přítomné obrazy by nás jistě informovaly o nějaké krysami ohlodané kostřičce ležící v úzké chodbě s jedním tajným oknem. Takže drazí spolužáci, nezoufejte, přestože své přátele nevídáte, určitě stále žijí!

K šílenějším nabídkám na nástěnce patří především nabídky od jednoho z praktikantů. Posledně dokonce nabízel zmijozelské vedení, no představte si to! To by mě teda zajímalo, jestli o tom vůbec věděli. A pokud ne, tak jak to teda chtěl udělat? Kdybych měla 30 gáček, asi bych je do toho za tu legraci investovala. Loni ještě výše zmiňovaný praktikant na studentech nevydělával, ale chtěl se s nimi bavit. Pamatuji si na inzerát, kdy nabízel turnaj v kouzelnickém pink ponku.

Pod inzerátem na zmijácké vedení se mimo jiné nachází i doplňující lísteček, pravděpodobně od jiného člověk. Jedná se už o druhý „podlísteček“ označující pisatele inzerátu za úchyla. Co myslíte, naučil se někdo nové slovo a teď ho cpe všude možně, nebo se nám tu na škole opravdu rozšířili úchylové a někdo ví víc, než my ostatní? Já sice doufám v první variantu, i když podle posledních drbů od obrazů, by byla možná i varianta druhá. Za chvíli se nám bude na nástěnce inzerátů shánět i něčí spodní prádlo.

Pokud nemáte každý den cestu okolo nástěnky, doporučuji vám si ji alespoň jednou do týdne dopřát. Nejenže to prospěje vašemu zdraví z hlediska pohybového, ale díky absurdním inzerátům si svůj život prodloužíte i z hlediska smíchu. A navíc se tak, pokud to vše zkombinujete i se čtením Bradavičníku, dozvíte nejnovější dění na hradě.

Salátovým učebnicím, absurditám a studentským akcím zdar!

Kassandra Hatzidakis

Tagy: , , ,

Jeden komentář

  1. Hroozley Píše:

    Slečna Hatzidakis by snad za tento propagandistický článek mohla dostat slevu, nicméně bych rád zdůraznil, že ač by z článku někdo snad mohl získat dojem o opaku, opravdu ničí spodní prádlo nehledám a nemám v úmyslu tak činit.

\par