Registr hůlek dočasně odložen!

Napsal/a Blogfar O'Dian     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Není to tak dávno, co jsme na stránkách Bradavičníku krátce promluvili o neblaze proslulém registru hůlek, který v několika případech rozdělil hrad na dva tábory. Pak se po něm slehla zem. Kde byla slíbená registrace? Nikdo neví, nikdo se po ní nesháněl. Až dnes uvedl ředitel Magnussen na nástěnce školy věci „na pravou míru“.

‚Proč ty uvozovky?‘, ptáte se teď možná sami sebe a já vám s chutí odpovím. Náš mnohými nepříliš oblíbený ředitel uvádí, že několik osob (pravděpodobně žáků a zaměstnanců školy) již absolvovalo registraci, přesto se však přes hranice školy dostanou i osoby, jejichž hůlka ještě evidována nebyla. Prý se jedná o technický problém a je třeba vyčkat na hlavního dodavatele bariéry. To slibuje vyřešení situace, nemám pravdu? Já bych ovšem raději řekl: „Slibem nezarmoutíš.“

Jistě víte, proč se registr údajně měl zavést – kvůli panu Lauriemu, uniklému vězni z Azkabanu, po kterém ministerstvo stále bezvýsledně pátrá. Mnoho studentů a rodičů se bojí o své bezpečí. Ředitel tedy, studenty ukonejšil, slíbil, že bariéra bude, ale přeci jen… Nejedná se pouze o úskočný manévr? Slibuje, že do konce školního roku se věci vyřeší a na začátku školního roku ’87/’88 nás již čeká kompletní evidence. To je poměrně hodně času, 4-6 měsíců, celkem slušná doba na promlčení. Co když se náš pan ředitel zalekl hnutí se zmijozelskou kapitánkou famfrpálového týmu Sinéad Tovey v čele? Co když nechce neklid na hradě? Bojí se snad, že tento nepopulární krok by mohl snad dokonce vést i k jeho sesazení z pozice bradavického ředitele? Nelze pochybovat, o tom, že ředitelské křeslo je určitě nadmíru pohodlnou záležitostí.

Co když se tedy jedná pouze o získání času, během něhož se celý registr zamlčí a zmizí tak rychle, jako se objevil? Jedná se o vítězství odpůrců registru hůlek? Teče snad řediteli Magnussenovi do bot? To je příliš mnoho otázek, na které zatím není odpovědi. Buďme tedy trpěliví, čas nám ukáže pravdu. Nyní je pouze jisté, že skupina za slečnou Tovey má prozatím navrch.

Tagy: , , , , , ,

Jeden komentář

  1. Říďa Píše:

    Určitě jste myslel nepohodlnou záležitostí…

\par