Vrana, ktorá nekráka, alebo…

Napsal/a Miranda Maybo     Rubrika: Zeleným inkoustem, Zmijozel

…rozhovor s osobou v tomto časopise najpovolanejšou. Dala som jej akademické tri mesiace na rozkukanie a potom som sa na ňu vrhla so svojimi otázkami. Poznám ju už nejaký ten rok a teraz dávam možnosť nahliadnuť do jej života aj vám…

Miranda: Ahoj, začneme zľahka. Prezraď ako sa dnes máš?

Raven V. Darkwood: Ahoj, ehm.  Tak jako jde to, jen jsem trochu nevyspalá.

Miranda: Ale? A čože prekazilo tvoje sladké spanie? Prezraď! Našich čitateľov to úprimne zaujíma.

Raven V. Darkwood: No jestli chceš slyšet příběh o mojí hrozné spolubydlící, která po nocích chrápe tak, že to budí i kuchyň, tak (zasměje se) to teda budu pokračovat..

Miranda: Ty si sa presťahovala? No, tak či onak, sťahovacie návyky zmijozelských redaktorov nie sú to, prečo sme tu. Ty už tri a pol mesiaca zastávaš post šéfredaktorky za zmijozelskú časť. Aké to bolo vystriedať Blogfara?

Raven V. Darkwood: A já myslela, že drby by naši čtenáři uvítali. (pokrčí rameny) No bylo to (odmlčí se) mírně divné. Vůbec jsem to nečekala a pak mi to oznámení přišlo s dopisem. Ze začátku to bylo dost náročné, měli jsme tu problémy s tiskařskýma šotkama, ale teď už si na to začínám zvykat.

Miranda: Na to máme predsa naše drahé obrazy. Začínaš si zvykať až teraz? Nejdeš na to trochu pomaly?

Raven V. Darkwood: Tak kromě toho mám ještě spoustu úkolů a všemožných věcí k zařizování, tak se to tak nějak seběhlo všechno najednou a tak si na to zvykám až teď no.

Miranda: No, hlavne že si zvykáš, že? Vráťme sa ešte k tomu listu. Hovorila si že si to nečakala. Ale predsa, takéto rozhodnutia  neprichádzajú len tak, nič nenaznačovalo tomu, že by si práve bola ty tá vyvolená?

Raven V. Darkwood: Já jsem nějak neuvažovala o tom, že by Blog odešel, takže proto jsem o tom ani nějak nepřemýšlela.

Miranda: Chápem. Tak ale stalo sa a teba máme tu. Je niečo čo by si chcela oproti jeho spôsobu vedenia zmeniť?

Raven V. Darkwood: No ráda bych donutila redaktory, aby psali víc, ale to se mi zatím moc nedaří. Radikální změny neplánuju.

Miranda: Motivuješ svojich redaktorov k tomu aby písali? Ako?

Raven V. Darkwood: Vyhrožování (odkašle si) teda, vlastně slovně se jim snažím připomenout, že se blíží deadline, ale asi nepůsobím dostatečně děsivě. No, dá se říct, že se snažím přijít ještě na nejlepší způsob jak je motivovat.

Miranda: A čo zaberá ako motivácia na teba?

Raven V. Darkwood: No, zodpovědnost. Když se do něčeho pustím, tak se to snažím plnit co nelíp můžu, jinak by mě to užíralo.

Miranda: Takže si zodpovedný typ?

Raven V. Darkwood: Jo, no snažím se o to.

Miranda: Takže ti rovno položím podobnú otázku ako pred pár rokmi Blogovi. Akoby si reagovala keby ti ďalšie leto v tej obálke zo školy prišiel odznak?

Raven V. Darkwood: Dost možná bych omdlela. (zasměje se) A nejsem si úplně jistá, jak by na to reagovaly moje drahé spolubydlící.

Miranda: Tak snáď bude niekto na blízku a poskytne ti prvú pomoc. Takže by si takúto výzvu prijala?

Raven V. Darkwood: No doufejme, že tam někdo bude. (přikývne) Nerada předbíhám dopředu a přemýšlím o něčem co se vůbec nemusí stát, ale pravděpodobně bych na to kývla, kdyby se to stalo.

Miranda: No, určite to bude zaujímavé. Prezraď niečo o sebe. Čitatelia by uťa určite radi spoznali trochu bližšie. Aké sú tvoje koníčky, okrem písania?

Raven V. Darkwood: Koníčky? No já, ráda čtu a taky ráda cestuju. Jednou bych se chtěla podívat do co nejvíce zemí. A krom toho mě taky baví létání i Famfrpál, ale na to, abych se přidala do kolejního družstva už mi nějak, nezbývá energie. A, no to je asi všechno, na mě toho zase tolik zajímavého není.

Miranda: Máš nejakého domáceho miláčika? Či ani na toho ti neostáva čas?

Raven V. Darkwood: No, mám nově kotě. Teda, zase tak nov0 ne, už od léta. Ale ona si většinu času žije vlastním životem a pobíhá všude možně po hradě.

Miranda: Áno, to určite mnohí poznajú. A čo by bol pre teba najideálnejší darček na narodeniny? Možno niekoho inšpirujeme…

Raven V. Darkwood: Na narozeniny? (zkousne si ret a na chvilku se odmlčí) Šperk nikdy neodmítnu.

Miranda: Výborne, nejdem ťa ďalej trápiť. Je niečo čo by si chcela čitateľom, alebo svojim redaktorom odkázať?

Raven V. Darkwood: Čtenářům bych chtěla poděkovat za to, že nás čtou a redaktory bych vyzvala, aby se nebáli za mnou přijít s jakýmkoliv nápadem na článek. No, děkuju, že sis na mě našla čas.

Miranda: Pre teba kedykoľvek. Ďakujem za tvoje slová.

Ak  máte nejaké ďalšie otázky neváhajte ich adresovať mne, alebo priamo Raven, určite sa na ne nájde nejaká tá odpoveď!

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par