Barbeque recepty pro večery u krbů

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Máte rádi bárbekjů? Nebelvírští rozhodně jo. Nebo alespoň pár z nich. A tento pár si ho udělal minulou středu rovnou u nebelvírského krbu za použití surovin „co Velká síň dala“. Z této akce vám přinášíme pár receptů, které z této akce vzešly. Je to pár interesantní, kreativní a osobitý. Věříme, že se ve vašem okolí najdou lidé, kterým tyto pochutiny s chutí naservírujete…

Jahodový strážce – made by Annie Burnová

Připravíme si chlebíčky – z prvních dvou odstraníme šunku, okurek, vajíčko a sýr a necháme pouze majonézu. Z třetího chlebíčku odstraníme i majonézu.
Pak přijde na řadu skládání takzvaného sendviče. Na první chlebíček, naložíme sýrové křupky, přidáme trochu zbylé majonézy, zaplácneme druhým chlebíčkem. Na něj dáme kolečko sekané, opět trochu majonézy a přidáme třetí chlebíček. Rozkrojíme dvě jahody a rozkrojené půlky si nachystáme bokem. Vezmeme klacek na opíkání, lehce nabodneme půlku jahody a následně celý sendvič. Na konec zase nabodneme druhou půlku jahody. To stejné provedeme ještě jednendviče.
Výsledek opékáme a pak s nevinným úsměvem servírujeme.

Názor odborníka (Ian McRoy): „Jahodový strážce je ideálním letním výletem do světa snů, dobrodružství, kde se fantasii meze nekladou. Ta tam je doba prachobyčejných sendvičů s tuctovou chutí. Jahodový strážce je to pravé pro lidi, kteří se nebojí změny a experimentů. Pro lidi, kteří nesnáší, když je něco neslané, nemastné. Kombinace sýrových křupek, sekané a majonézy vytvoří v ústech tu pravou slanomastnou atmosféru, jejiž tíživost rozrušují nečekané poryvy sladkých čerstvých jahod. Doporučuje se konzumovat s pořádnou dávkou tekutin na zapití…. a pro slabší žaludky i jídla na zajezení.“

Kobliha s překvapením – made by Ian McRoy

Vezmeme koblihu, najdeme místo, kde je marmeláda poblíž okraje a zde odřízneme špičku. Lžicí vydlabeme marmeládu, případně dutinu koblihy ještě trochu rozšíříme.
Do mísy vysypeme keksíky, sýrové křupky, kompot a čočku na kyselo. Vše pečlivě smícháme do jednolité směsi, kterou pak vyplníme koblihu. Když je plná, zaklopíme ji odříznutou špičkou a dáme na grill.
Když je kobliha ogrillovaná tak akorát, dáme na talířek a s efektním „tadá“ servírujeme.

Názor odborníka (Annie Burnová): „Po vzhledové stránce se bezpochyby jedná o sladkost, po které by se natáhl každý student. Ovšem síla této pochutiny spočívá zevnitř. Autor se nebál zajít do prudších vod a zkombinovat něco na první pohled neobyčejného, a to delikátní koblihu a směs kompotovaného ovoce a čočky nakyselo. Při první ochutnávce se chutě všech ingrediencí vzájemně promíchají a degustátorovi se na jazyku rozplyne znamenitá chuť. Kyselé se mísí se slaným a sladkým a vše dohromady tvoří opravdu pozoruhodný celek připomínající kostirost. Větší nechutnost jsem ještě nejedla.“

Dobré chutnání vám přeji mistři cechu kuchařského Annie Burnová a Ian McRoy

Tagy:

Jeden komentář

  1. John Monty Ater Píše:

    Příště prosím o jídelní lístek sovou!

\par