Být či nebýt prefektem, to je oč tu běží

Napsal/a Raven V. Darkwood     Rubrika: Hadí Jazyk, Zeleným inkoustem, Zmijozel

Pokud máte tu „čest“ nosit na (viditelném místě a 24 hodin denně) odznáček, který značí, že jste prefekt nebo primus, pak jste nejspíš zaznamenali „novinku“, která se stala od října. Vy ostatní jste si to možná přečetli na nástěnce, ale kdo z Vás to náhodou nezaznamenal tak mluvím o oznámení o tom, že se z důvodu rekonstrukce zavírají prefektské koupelny a to na dobu neurčitou.

Možná se ptáte, proč s tím otravuju v půlce listopadu. Čekala jsem totiž, až ze mě, alespoň trošku, opadne vztek za toto nové opatření. Jenže vzhledem k tomu, že to asi v nejbližší době nehrozí, rozhodla jsem se už dál nečekat.
Víte co, já nepotřebuju žádný zvláštní zacházení. Když jsem ten odznak přijmula, tak jsem věděla, že nejsem nikterak nadřazená nad ostatní studenty a ani z toho nemám žádné přílišné výhody. Prefektské koupelny byla ta jedna jediná věc, kterou jsme vlastně měli navíc.

Ono nejde ani o to, že bych si stěžovala, že nemám něco navíc. Jde o to, že prefektské koupelny pro mě vždycky byly zdrojem klidu. Protože přístup měli jen studenti s odznáčkem byla minimální šance, že mě tam někdo začne s něčím otravovat. Chápu, zodpovídat divné otázky a řešit bizardní situace je část téhle práce, ale každý z nás se někdy potřebuje trošku odreagovat, no ne?
A prefektské koupelny mi právě tohle umožňovaly. Neříkám, že jsem se v nich schovávala 27/7, ale zašila jsem se tam každý den minimálně na hodinu a užívala si blahostného ticha, kdy nemusím pořád na někoho ječet nebo ho honit po pozemcích.

Důvod rekonstrukce nám sdělený nebyl, ale silně pochybuju, že by je jen opravovali s tím, že je chtějí vylepšit. Spíš bych řekla, že je vedení rádo, že se koupelen zbavili (upřímně, co si jako myslí, že se tam dělo?) a nebudou s rekonstrukcí nějak pospíchat.

Nechci žádné uznání jak skvěle dělám svoje extra povinnosti, ani nechci žádné speciální zacházení. Ostatním studentům jsme spíš k smíchu, než aby nás uznávali jako „autority“ a proč by taky měli, když i profesorové dělají všechno proto, aby nám znepříjemnili už tak dost podivné postavení na škole?

A když nás neuznávají ani profesoři, ani žáci, tak proč vlastně celou studentskou radu nezruší a nevyřeší to nástěnkou na dotazy někde ve vstupní hale? Pravomoce by měla možná větší než my.

Komentáře jsou uzavřeny.

\par